LEGENDA OTKRIVA TAMNU STRANU KANGE: Njegove mane su toliko velike da niko nije hteo da ga kupi...
Foto: Starsport©

nije sve u kvalitetu

LEGENDA OTKRIVA TAMNU STRANU KANGE: Njegove mane su toliko velike da niko nije hteo da ga kupi...

- Niko drugi osim klubova iz tih zemalja žele takvog igrača - rekao je sportski direktor Sparte.

Objavljeno:

Povratak Gelora Kanga na Marakanu razgalio je veliki deo zvezdaške javnosti, koja nikada neće moći da mu zaboravi gol protiv Krasnodara. Omaleni Gabonac je čovek trenutka, može za sekundu da promeni tok utakmice u dobrom smeru, ali isto tako može da ima prekid filma i da napravi totalnu pometnju.

Legendarni češki fudbaler i sportski direktor Sparte Tomaš Rosicki govorio je o razlozima zašto Kanga nije ostao u Pragu. Vezista je kao slobodan igrač pojačao Crvenu zvezdu, a Rosicki ističe da je očekivao da ode u neku jaču ligu.

- Verovao sam da će ga posle nas kao slobodno igrača uzeti neki jači klub, ili neki osrednji tim iz jačih liga, jer ne bi koštao ništa. Međutim, on se posle Rusije, Srbije i Češke vratio nazad u Srbiju. Niko drugi osim klubova iz tih zemalja žele takvog igrača - rekao je sportski direktor Sparte.

foto: AP/Tim Ireland

Rosicki je svestan Kanginih kvaliteta.

- Kada Kanga ima svoj dan, on opravda svaki cent ugovora. Zbog toga smo došli na ideju da mu ponudimo ugovor na godinu dana, uz opciju da ga zadržimo još jednu sezonu posle toga. Svi znamo da je Kanga fenomenalan igrač, inteligentan, kreativan, tehnički obučen savršeno. Ali, takođe ima mane koje to poništavaju. Pričali smo o tome sa trenerom i za nas je jedini način da Kanga ostane bio da probamo da sredimo tu negativnu stranu.

Čuveni fudbaler Arsenala otkrio je da je bilo veoma teško prodati Kangu.

– Kangine mane su toliko velike da tokom njegovog boravka kod nas nismo dobili nijednu jedinu ponudu za njega. Samo su se dva arapska kluba raspitivala za njega, a onda se od zime u priču uključio Trabzon.

Sparta nije želela da rizikuje za Kangom, koji ima fudbalske kvalitete za jednu od Liga petica, međutim, njegov karakter se ne uklapa u politiku velikih evropskih klubova.

– Bili smo svesni da ne bismo mogli da ga prodamo u slučaju da se vrati na staro. Njegove mane jednostavno obeshrabruju druge klubove da ga uzmu. Verovao sam da će ga posle nas kao slobodno igrača uzeti neki jači klub, ili neki osrednji tim iz jačih liga, jer ne bi koštao ništa. Međutim, on se posle Rusije, Srbije i Češke vratio nazad u Srbiju. Niko drugi osim klubova iz tih zemalja žele takvog igrača. On ima kvalitet da igra u Ligama petica, zbog načina na koji razmišlja, svoje kreativnosti i inteligencije, ali to nije sve u savremenom fudbalu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.