PARTIZAN ČEKA FUDBALSKU LEGENDU I JEDNOG SRBINA: Klub osnovan 2011, a administrativnim putem je došao do vrha!
FK Partizan u Ligi Evrope, Foto: Profimedia

UPOZNAJTE RIVALA CRNO-BELIH

PARTIZAN ČEKA FUDBALSKU LEGENDU I JEDNOG SRBINA: Klub osnovan 2011, a administrativnim putem je došao do vrha!

Tim Sava Miloševića prošao je veoma dobro, igraće protiv mlade ekipe bez ikakvog evropskog iskustva, ali tu je veliki Maris Verpakovskis

Objavljeno: 13:40h
Aleksa Radosavljević

Partizan je u žrebu za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope dobio rivala iz Letonije - RFS. Ova skraćenica znači "Riga škola gudbala", odnosno "škola fudbala Riga".

S obzirom na to da su crno-beli mogli da izvuku rumunski Botosani, prošli su više nego dobro, jer je klub iz glavnog grada ove baltičke države osnovan tek 2011. godine, a ovo mu je tek drugo učešće u Ligi Evrope.

Prošle sezone se RFS sastao sa ljubljanskom Olimpijom, nekoliko sedmica posle trijumfa ovog kluba upravo nad ekipom Sava Miloševića na pripremama u Sloveniji, i dobrano ju je namučio. U gostima je pobedio 3:2, ali je poražen kod kuće sa 0:2 u onom dramatičnom dvomeču.

U dresu Olimpije, tada je nastupao aktuelni član Partizana Maki Banjak. Na tom meču u Ljubljani, jedan od tri pogotka za RFS postigao je srpski internacionalac Darko Lemajić, najpoznatiji našoj publici po partijama koje je pružao u dresu Inđije.

Trener tima je Viktors Morozs, poznati letonski fudbaler, koji je nastupao za reprezentaciju u vreme dok je igrala na Evropskom prvenstvu. A, generalni direktor kluba je najveća legenda tamošnjeg fudbala, junak plasmana na taj EURO 2008 - Maris Verpakovskis.

Bivši fudbaler Dinamo Kijeva, splitskog Hajduka, Selte i Hetafea je u klubu od 2018. i priča se da su upravo njegovi transferi i potezi na tržištu doveli da Riga ŠF prethodne sezone osvoji Kup Letonije, a da prvenstvo bude pozicionirana na visokom drugom mestu.

RFS je, inače, administrativnim putem 2016. godine ušao u Virsligu, prvu ligu Letonije, pošto je Skonto ostao bez licence. Osnovan je 2011, a nalazi se u fudbalskoj akademiji u ovom gradu koja postoji još od 60-ih godina prošlog veka.

Osim Lemajića, još nekoliko fudbalera sa ovih prostora nastupa za RFS: Tomislav Šarić i Žiga Lipušček iz Slovenije, kao i Luka Smoljo iz Hrvatske.

Stadion na kom ovaj tim igra zove se NSB Arkadija, a prima svega 1.000 gledalaca.

Utakmica se igra na stadionu u Humskoj 27. avgusta, a o tačnom terminu naknadno i blagovremeno ćemo vas obavestiti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.