SRBIN KOJI LJUBI GRB SPILTSKOG HAJDUKA: Ovo je priča o fudbaleru o kojoj bruji ceo region!
Foto: Printskrin

atipično

SRBIN KOJI LJUBI GRB SPILTSKOG HAJDUKA: Ovo je priča o fudbaleru o kojoj bruji ceo region!

- Ceo život me otac tako odgajao, u našoj kući uvek je Hajduk bio najbitniji klub, u Splitu se osećam lepo, to je moj dom i zaista sam srećan što se napokon ostvario jedan od mojih dečačkih snova - rekao je Simič

Objavljeno:

U centru pažnje velikog broja regionalnih medija jeste priča o fudbaleru splitskog Hajduka Stefana Simića. Reč je u Srbinu, koji je od rođenja veliki navijač hrvatskog kluba, a danas brani boje istog.

- Otkad znam za sebe, navijač sam Hajduka i Slavije Prag. Ne može bolje od toga - rekao je u davnom intervjuu za Germanijak Stefan Simić.

Simić je stigao u 2019. godine kao slobodan igrač iz Milana.

- Za Hajduk sam se odlučio prvenstveno jer što mi se svideo projekat koji je predstavio sportski direktor Saša Bjelanović, ali i zato što sam oduvek veliki navijač Hajduka. Ceo život me otac tako odgajao, u našoj kući uvek je Hajduk bio najbitniji klub, u Splitu se osećam lepo, to je moj dom i zaista sam srećan što se napokon ostvario jedan od mojih dečačkih snova.

@hnkhajduk ! #rrd #tb

A post shared by Stefan Simić (@stefansimic) on

Iako je većinu svog života proveo u Češkoj, još je od malih nogu bio uz splitske 'bile', a tu su mu ljubav usadili roditelji - otac Radoje, Srbin iz Prijedora, te majka Suzana, rođena Zagrepčanka.

A da sve bude još čudnije je činjenica da mu Hrvati umalo nisu streljali oca. U davna vremena, Radoje je bio šef Carinske ispostave Žitnjak u Zagrebu, a pobegao je pred pripadnicima Merčepovih trupa kako ne bi tragično završio u Pakračkoj Poljani, prenosi "Jutarnji list".

Stefan je rođen 1995. u Češkoj u Pragu. Majka mu je umrla dok je on bio dete, a pošto je bila rođena u Zagrebu otuda Stefan ima hrvatsko državljanstvo.

We will be back !!!

A post shared by Stefan Simić (@stefansimic) on

Zbog toga ga je navodno nekoliko puta zvao HNS da nastupa za reprezentaciju, ali ipak on je izabrao Češku.

"Kao mali zavoleo sam Brač, a uvek smo pričali o Hajduku. Kao dečaku, još naš prijatelj Milan Martinović, inače menadžer iz Praga, dao mi je dres Stipe Pletikose, čuvam ga u našem praškom stanu kao nešto najdraže" poručio je svojevremeno Stefan za "Slobodnu Dalmaciju".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.