STANKOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: O Hajdinu, Gavriću, lošoj formi špiceva, ali i o bonus igračima iz omladinske škole!
Foto: Espreso.co.rs

ESPRESO U PAZOVI

STANKOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: O Hajdinu, Gavriću, lošoj formi špiceva, ali i o bonus igračima iz omladinske škole!

Trener crveno-belih odgovarao je na pitanja novinara u Kući fudbala

Objavljeno: 15:24h
Nikola Husein

Crvena zvezda drugi deo priprema nastavlja u Kući fudbala u Staroj Pazovi, a tim povodom organizovana je pres konferencija, na kojoj su se, pored štopera Nemanje Milunovića, javnosti obratili trener Dejan Stanković i sportski direktor Mitar Mrkela.

Da li vas zabrinjava forma špic igrača?

- Pre svega da vas pozdravim sve. Ne zabrinjava me. Ako neko ne ode, on je član Zvezde, i tako ćemo se ponašati prema svakom igraču. Znate i sami kakav je prelazni rok, znate i sami da tržište diktira da li će otići i da ko god ostane će konkurisati za mesto u timu. Ne zabrinjava me forma, jer znam šta radimo i šta smo sve prešli od 11. jula do sada. Prekosutra nas očekuje treća prijateljska, pa da vam unapred kažem da je nemoguće da išta na terenu izgleda spektakularno. Svi mnogo rade, pošteno, pa ne možeš da očekuješ da na utakmici neko bude briljantan. Ništa neće biti spektakularno - istakao je Stanković.

Da li je logično ako se vratio Hajdin da mi tražimo levog beka?

- Ne. Svakakve ideje će se pisati, sve će padati na pamet. Tržište diktira momenat da li nešto može ili ne da se ostvari. Mi imamo jasne slike i jasnu priču "šta ako". Imamo strpljenja. Znam kako je u Italiji. Čujem se sa Sinišom, sa nekim prijateljima, pa je normalno da prvo bude zatišje pred buru - istakao je Stanković.

Da li je možda Željko Gavrić pao u drugi plan?

- Ne može da padne u drugi plan, jer je imao povredu protiv TSC. Polako se vraća. Danas su on i Ben bili na magnetnoj rezonanci, pa će obojica uskoro da konkurišu za mesto u timu.

Kako ste zadovoljni Hajdinom, Spiridonovićem i Kataijem?

- Što se Hajdina tiče, dosta se jako radi, ima vremena, računam na njega. U ekipi je, ali naravno da se treba izboriti za status i za mesto. Što se druge dvojice tiče, dva su kvalitetna igrača. Kataijeve kvalitete znate, jak je na lopti, ima strašnu viziju fudbala, može da iznenadi neverovatnim loptama. Spiridonović je hitar, brz, obe noge koristi, lepo i interesantno pojačanje za naš klub.

Da li biste bili zadovoljni da niko više ne dođe?

- Da. 80 odsto bih bio zadovoljan, iskren da budem.

Da li će Eraković ostati sa prvim timom ili će opet biti prosleđen u Grafičar?

- Rekli smo da će ostati sa prvim timom, pored Radulovića, jer su i oni i Krle bonus igrači.

Postavljeno je i pitanje o motivaciji i eventualnom zasićenju igrača.

- Ja sam gladan i gledam da glad prenesm na igrače. Crvena zvezda zahteva uspeh. Ako budem osetio da je neko zadovoljan, da nema motiv da se bori za grb i dres reagovaću sa užitkom. Napravili smo ozbiljan roster u poslednjih četiri meseca pred kraj prvenstva, igralo je više od 20 igrača. To je namenski uradjeno - rekao je Stanković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.