REKETAŠ PRETIO MALBAŠI? Zbog izgradnje zgrada upao u dugove, novi crni momenti u istrazi krvavog zločina!
Nikola Malbaša, Foto: Starsport©

najnovije informacije

REKETAŠ PRETIO MALBAŠI? Zbog izgradnje zgrada upao u dugove, novi crni momenti u istrazi krvavog zločina!

- Malbaša se po završetku inostrane karijere vratio u rodni Beograd i zarađeni novac počeo je da ulaže u izgradnju zgrada

Objavljeno:

Nikolu Malbašu (43), bivšeg fudbalera Partizana i reprezentativca Srbije, osumnjičenog da je 8. jula u Zemunu pokušao da ubije Igora N., zvanog Ciga, prethodno je ovaj "prijatelj" reketirao i čak zapretio da će mu povrediti porodicu ako ne dobije tražene pare, saznaje "Blic".

Do ovih saznanja došli su istražitelji, a očekivalo se da upravo Nikola Malbaša, koji se predao beogradskoj policiji posle 11 dana skrivanja, rasvetli sve detalje njegovog odnosa sa Igorom N, koji je ranije hapšen zbog trgovine drogom i krađe vozila, međutim Malbaša je poricao da je on izbo muškarca.

Bivši prvotimac crno-belih zasad se tereti da je 8. jula u Bačkoj ulici u Zemunu, blizu okretnice autobusa na linijama "18" i "83", ušao u automobil oštećenog i nakon kraće svađe nožem ga ubo u stomak, istrčao iz vozila i pobegao. Igor N. je prevezen u Urgentni centar, operisan je i oporavlja se.

- Malbaša se po završetku inostrane karijere vratio u rodni Beograd i zarađeni novac počeo je da ulaže u izgradnju zgrada. Jedno vreme taj posao je išao dobro, ali su onda nastali problemi, ponestalo mu je novca da bi završio neke poslove. Kako je zasad utvrđeno, tada se obratio poznaniku iz Zemuna Igoru N. i od njega pozajmio novac da bi završio započete poslove - saznaje "Blic" od izvora upoznatog sa istragom.

Odakle Igoru N. pare, da li je to zarada od trgovine drogom, auto-biznisa, ili je možda bio samo jedan ruka u tom lancu pozajmljivanja novca, tačnije davao na kamatu evre neke treće osoba, trebalo bi da bude ustanovljeno u daljoj istrazi.

- Suma koju je pozajmio bivši fudbaler u prvi mah nije delovala toliko ozbiljno. Iako se trudio da je vraća rate, poznanik od koga je pozajmio pare počeo je da se ponaša kao pravi reketaš, zelenaš, lihvar. Kamata na osnovicu je stalno rasla, pa je jednog momenta Malbašin dug postao desetak puta veći od sume koju je pozajmio - objašnjava naš izvor.

Nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentativac Srbije pokušavao je da sa poznanikom dogovori u vezi sa vraćanjem para, ali bezuspešno.

- Igor N. je navodno Malbaši pretio da će mu, ako ne vrati pozajmljeni novac, povrediti najbliže - porodicu. Da li je to bio okidač za napad, istražuje se - navodi izvor "Blica".

Nejasno je zašto se Malbaša za pozajmicu obratio poznaniku koji ima podebeli dosije i što je samim tim rizikovao da postane žrtva reketaša.

- Definitivno nije dobro procenio Igora N. i to će verovatno skupo platiti - konstatuje naš sagovornik.

Viši sud u Beogradu odredio je Malbaši juče, na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana.

- Pritvor mu je odredio sudija za prethodni postupak zbog opasnosti od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogao da utiče na svedoke, kao i da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo - rekla je portparol suda Tatjana Tešić.

Na ovu odluka suda odbrana Malbaše ima pravo da uloži žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

U daljem toku postupka tuzilastvo će ispitati oštećenog I.N., kao i ostale svedoke.

Krađe kola, dilovanje...

Ranjeni Igor N. je dobro poznat policiji kao kradljivac automobila, ali je nakon robije prešao na trgovinu drogom. Hapšen je 2011, kada je ukrao BMW serije tri francuskih registracija na Voždovcu. Tada je u garaži u kojoj je krio ukradeno vozilo nađen i ometač GPS, koji olakšava kradljivcu bekstvo i čuvanje ukradenog automobila. Tada je uhapšen u automobilu “reno klio” ukradenom još 2008. godine, a utvrđeno je da su na njemu prekucani brojevi šasije i motora.

Tri godine pre toga ukrao je "škodu oktaviju" i ona je u međuvremenu promenila dva vlasnika.

Te 2011. već je iza sebe imao dve robije za krađu automobila, a sledila mu je kazna od sedam meseci zatvora zbog nelegalnog oružja, pa je uz nju dobio i novu za krađu BMW.

Sledeće godine mediji su pisali da je bio član kriminalne grupe koju je Saša Tiosavljević, bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije, snabdevao drogom sa Kosova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.