Još ne planiram da igram šah na Kališu: Mali Stevanović je fantastičan, Sadik je top igrač, ali verujem u Dekija!
Foto: Nemanja Pančić

reč legende

Još ne planiram da igram šah na Kališu: Mali Stevanović je fantastičan, Sadik je top igrač, ali verujem u Dekija!

Trenutno se nalazi na Zlatiboru i posmatra treninge srpskih klubova koji se na ovoj popularnoj planini spremaju za početak nove sezone, gde se nalazi i Partizan

Objavljeno:

Ljupko Petrović, osvajač Kupa Evropskih šampiona sa Crvenom zvezdom ima 73 godine i ni dalje ne planira da se penzioniše...

Trenutno se nalazi na Zlatiboru i posmatra treninge srpskih klubova koji se na ovoj popularnoj planini spremaju za početak nove sezone, gde se nalazi i Partizan.

- Tačno je da sam gledao Partizan i mogu vam reći da sam video dosta toga dobrog. Uveren sam da može bolje da igra nego prošle godine. Zvezdi neće biti lako. Jer, Savo Milošević zaista radi dobro, a koliko sam video ima tu i materijala. U svakom sliučaju sigurran sam da večiti tival neće sebi dopustiti da gubi utakmice protiv takozvanih dobijenih rivala. Prošle sezone je protiv ’malih’ izgubio mnogo bodova i debelo zaostao. Koliko vidim, crno-beli imaju i veliki motiv, čitam, hoće duplu krunu, što je normalno.

Normalno je da i Crvena zvezda hoće četvrtu titulu zaredom, ali da najzad osvoji i Kup?

- Naravno, pa zar Zvezda može drugačije. I ne sumnjam da će Deki Stanković sve učiniti da ponovi uspeh iz prošle sezone i nastavi da kao trener raste i dokazuje se. Zvezda je uvek Zvezda i ja verujem u Zvezdu.

foto: Starsport©

Dakle, šampion se već zna? - A ne, u sportu tako ne može. Svakako da je bitno da veruješ u sebe i da želiš više i bolje. Nisam gledao Zvezdu u vreme priprema jer su na Divčibarama i ne znam da li su sada jači. Moje je da verujem da će tako biti i da navijam iz sve snage. O Partizanu mogu da koliko-toliko konkretnije pričam jer sam ga gledao. I samo hoću da upozorim moje sa ’Marakane’ da će Partizan ove sezone biti daleko opasniji rival nego što je to bio minulih godina. I to je to. Ima li neko koga biste pohvalili? - Moram da istaknem malog Stevanovića. Ekstra je talenat, stvarno ima sve. Ako mu karijera bude išla očekivanim tokom, biće veliki igrač. I Sadik je takođe fenomenalan, pravi igrač po meni.

foto: Starsport©

Da li če Ljupko i dalje da bude na fudbalskoj mapi ili je došlo vreme za penziju?

- Još ne znam, u mojom godinama se ne prave dugoročni planovi. Kao što vidite i sada se radno odmaram. Iskreno, nigde i ne žurim, ali sigurno ne mislim da igram šah na Kališu.

(Espreso.co.rs / Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.