PARTIZAN SADA PRODAJE IGRAČE ZA 10 MILIONA EVRA: Odbili smo sve ponude jer nisu bile onakve kakve želimo!
Foto: Starsport©

o svemu

PARTIZAN SADA PRODAJE IGRAČE ZA 10 MILIONA EVRA: Odbili smo sve ponude jer nisu bile onakve kakve želimo!

Primera radi, Partizan više ne prodaje igrače za tri-četiri miliona, nego za 10, 12, 15 miliona", Vazura

Objavljeno:

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je danas da je titula prioritet, ali da bi igranje Lige Evropa u svakom smislu mnogo značilo tom fudbalskom klubu.

"Priorieti su osvajanje titule, ali i igranje u Ligi Evropa jer nam ta finansijska sredstva mnogo znače, a i za sam rejting kluba bi dobro došao plasman u Ligu Evropa", rekao je Vazura odgovarajući na pitanja novinara.

Vazura je naveo da bi plasman u Ligu Evropa mnogo značio i zbog same prodaje igrača.

"Klub dobija mnogo ozbiljnije ponude ako igrate LE, jednostavno, više pažnje na vas obraćaju strani klubovi. Primera radi, Partizan više ne prodaje igrače za tri-četiri miliona, nego za 10, 12, 15 miliona", naveo je generalni direktor Partizana.

On je kazao da Partizan ima "veoma dobre ponude" za Umara Sadika, kojima "za sada odoleva".

"Želimo da igramo LE i prodajemo igrače za više od 10 miliona evra. Zbog cele ove situacije ne znam koliko ćemo u tome uspeti, ali ćemo se truditi da bude tako, jer sigurno imamo igrače koji su najbolji u Srbiji, koji mogu da igraju veoma dobro u evropskim klubovima, što će, nadam se, uskoro pokazati i Strahinja Pavlović u francuskoj ligi", kazao je Vazura.

On je dodao da se Partizan uglavnom finasira od igranja u Evropi i da je siguran da će biti još ponuda, a u skladu sa tim će se odlučivati šta će se preduzeti, odnosno da li će neko biti prodat i za koliko.Kako je rekao, pandemija korona virusa utiče na ceo svet i sve grane ekonomije, pa i na Partizan i transfere.

"Mi smo zahvaljujući transferu Pavlovića lakše ušli u taj finansijski problem izazvan pandemijom i imali smo neku stabilnost, samo jedan mesec smo smanjili plate zaposlenima u klubu (20 odsto), nismo morali i nadalje tako, nismo otpustili nikoga, zaposlenima su plate redovno isplaćivane, zahvalni smo državi na finansijskoj pomoći koja nam je mnogo značila", dodao je.

Da li je Partizan da ovog leta proda jednog od dvojice najboljih igrača Sumu i Sadika i da li ima interesovanja i za druge igrače?

-Naravno da postoje interesovanja, ne samo za dva najbolja igrača, Filipa Stevanovića i Umara Sadika, već i za druge igrače, ali jednostavno nijedna od tih ponuda nije bila onakva kakvu mi očekujemo.

Sistem kvalifikacija za Ligu Evropa je promenjen i igraće se samo jedna utakmica do grupne faze.

"Svakodnevno pratimo rezultate u drugim ligama, Partizanu bi mnogo značilo ako bi bio povlašćen u sva četiri kola kvalifikacija, već smo rekli da nama ne odgovara što se igra jedna utakmica, ali takva su pravila kojima mi moramo da se prilagođavamo i to je to. Videćemo da li će biti navijača, čekamo odluke Fudbalskog saveza Srbije i drźave i shodno tome ćemo se prilagoditi", rekao je direktor crno-belih.

On je naveo da očekuje da predstojeća sezona u Super ligi Srbije bude veoma zanimljiva, s obzirom na to da će biti 20 klubova.Vazura je rekao da na igrače ne gleda samo kao na surove profesionalce, već da imaju "neki poseban odnos".

"Evo, na primer, kada govorimo o Strahinji Pavloviću, išli smo zajedno u Italiju i taj poslednji dan pregovora sa Laciom je bio težak, on ima samo 19 godina i na neki način je još dete. Nije lako otići u veliki klub na potpis ugovora, a onda se vratiti tamo odakle si krenuo. Kada se vratio, svu u ; klubu smo videli njegove igračke kvalitete i mentalitet... Nismo postigli dogovor sa Laciom i sada mislim da je to bilo najbolje za njega, vratili smo se i on je odmah zvao trenera i rekao da želi da dodje na trening. Dobro je reagovao u takvoj situaciji, nimalo lakoj za njega, a potom je i potpisao novi ugovor", rekao je Vazura.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.