Partizan jači za velikog talenta: Dao je gol za pobedu Real Madridu, a velike zasluge za svoj uspeh duguje Mamiću!
Foto: Starsport©

crtice sa zlatibora

Partizan jači za velikog talenta: Dao je gol za pobedu Real Madridu, a velike zasluge za svoj uspeh duguje Mamiću!

Ko je Nikola Čolić i kako je počeo da se bavi fudbalom, otkriva za sajt Partizana

Objavljeno: 12:42h

Mladi Nikola Čolić, (generacija 2002) i ove godine se priključio prvom timu Partizana na drugom delu priprema na Zlatiboru gde je svojim dobrim partijama već zaintrigirao javnost koja u njemu vidi budući veliki potencijal crno-belih.

Ko je Nikola Čolić i kako je počeo da se bavi fudbalom, otkriva za sajt Partizana.

– Dolazim iz Sopota ,gde sam počeo da treniram fudbal sa sedam godina-počinje svoju priču Nikola. Na prvi trening me je odveo otac, da bih posle godinu dana otišao u FK Rad na poziv trenera Vlade Mladenovića, gde ostajem naredne 3 godine. Sa jedaneaest godina na jednoj utakmici za selekciju Beograda primetili su me Dušan Trbojević i trener Zoran Mamić, koji mi je pomogao najviše u mlađim kategorijama.

Kako si zavoleo fudbal i sa kojim trenerima si sarađivao?

– Fudbal sam počeo da igram u školskom dvorištu sa drugarima. Na prvi trening me je odveo otac u FK Sopot. U mlađim kategorijama u FK Sopot, treneri su mi bili Zoran Životić i Branislav Vojinović. U Radu pomenuti Vlada Mladenović. U Partizanu, Zoran Mamić, Dževad Prekazi i Vladimir Ješić. U prvom timu Teleoptika, Žarko Lazetić i Albert Nađ.

foto: FK Partizan

Na koje pobede i trofeje si najponosniji u mlađim kategorijama?

– Iz perioda mlađih kategorija Partizana pamtim dosta pobeda i golova, prvenstveno protiv Crvene Zvezde, kao i trijumf i pobedonosni gol protiv Real Madrida. Njega bih posebno izdvojio. Pobede, posebno nad večitim rivalom, mladim fudbalerima dosta znače i daju veliki motiv za dalji napredak. Od malena se učite da morate da pobedite, učite šta je pritisak, adrenalin i naravno sveti grb!

foto: FK Partizan

Već si zaintrigirao javnost svojim partijama tokom pripremama?

– Dobijam pohvale i krio bih kada bih rekao da mi ne prijaju, ali sam svestan da ovo nije ni zrno mozaika koje moram da popunim i da je predamnom veliki rad, zalaganje i da je fudbal igra u kojoj moraš da si spreman i na aplauze i na kritike. Idem korak po korak, najveća želja mi se za sada ostvarila, da budem prvotimac Partizana. Na meni je sad da se dokažem ,postavim nove ciljeve i verujem da ću se izboriti i da ću ostaviti dubok trag u mom Partizanu.

Koga bi izdvojio od igrača Partizana koji su igrali na tvojim pozicijama?

– Stvarno dosta odličnih igrača je igralo na tim pozicijama proteklih godina za Partizan. Leonardo je bio tehnički savršen, Bambi Tošić je majstor fudbala, kao i Suma. Lazar Marković takođe. Fića Stevanović je već pokazao koliki potencijal poseduje. Bilo je, a i sad stvarno odličnih fudbalera na toj poziciji.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.