Najbolji Rom srpskog fudbala ikada: Gol je mogao da postigne i žmureći, a Zvezda i Partizan ga nikad nisu hteli!
Foto: Profimedia, Wikipedia

legenda

Najbolji Rom srpskog fudbala ikada: Gol je mogao da postigne i žmureći, a Zvezda i Partizan ga nikad nisu hteli!

Potpisao je za Ekstremaduru, ali se nije proslavio tamo, pa je otišao u daleki Brazil da nastupa za Vitoriju

Objavljeno:

Dejan Osmanović je najpoznatiji vranjanski fudbaler koji je imao vrlo živopisnu karijeru. Najviše ga pamtimo po nastupima u dresu Hajduka iz Kule u tadašnjoj Prvoj, kasnije Superligi.

Iz rodnog Vranja gde je vrlo uspešno nastupao za lokalni Dinamo stigao je u Kulu gde se profilisao kao jedan od najboljih napadača u zemlji. Nedovoljno za barem jedan zvaničan nastup za seniorsku reprezentaciju Jugoslavije, ali i više nego dobra preporuka da se okuša u Primeri.

Potpisao je za Ekstremaduru, ali se nije proslavio tamo, pa je otišao u daleki Brazil da nastupa za Vitoriju. Ubrzo se vraća u Kulu gde ostaje još četiri godine i trese mreže istim tempom kao i u prošlom mandatu.

foto: Starsport©

U svojoj 34. godini, Osmanović je prešao u Bežaniju, da bi posle nastupao još za Smederevo, Banat, Dinamo Vranje, Radan Lebane i nižerazrednu Romu iz Vranja čiji je predsednik i bio.

U svakom klubu je ostavio pečat zbog svojih golova, a mnogi su se pitali zašto popularni „Kaleja“ nikada nije zaigrao za Jugoslaviju. Zapravo jeste, ali u sklopu B selekcije koja je igrala turnir u Indiji. Jedni smatraju da je to zato što je bio Rom, drugi da mu je u karijeri falila stavka Zvezda ili Partizan...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.