HRVAT JE NAJVIŠE VOLEO DA IGRA NA MARAKANI: Znaš da si primio 4 komada, ali Zvezda je bila šmekerska ekipa!
Foto: Starsport©

sećanje

HRVAT JE NAJVIŠE VOLEO DA IGRA NA MARAKANI: Znaš da si primio 4 komada, ali Zvezda je bila šmekerska ekipa!

- Celo Sarajevo je brujalo da sam ga namerno povredio. Budalaštine. Nikada u životu nisam udario protivničkog igrača - rekao je Slišković

Objavljeno: 13:48h

Bivši hrvatski fudbaler Zoran Slišković dao je jedan veoma zanimljiv intervju za agenciju "Anadolija".

Slišković se prisetio fudbalskih dešavanja iz bivše Jugoslavije.

- Meni je tokom igračke karijere najslađe bilo da igram na Marakani. Sjajna atmosfera, pun stadion, niko te ne čuva. Ti znaš da ćeš izgubiti, ali imaš prostora da se razmahneš. Naigraš se fudbala i nema veze što si primio tri, četiri komada. Zvezda je uvek bila šmekerska ekipa, igrali su bez markacije, na gol više… A najteže je bilo protiv Hajduka. Čvrsta ekipa, svi jaki, visoki - rekao je Slišković.

Slišković se prisetio incidenata sa Refikom Šabanadžovićem koji se dogodio na meču Željezničar – Crvena zvezda.

To mi je najgore iskustvo u karijeri. Njemu je ta utakmica bila prvo gostovanje na Grbavici posle odlaska iz Želje u Zvezdu. Celo Sarajevo je brujalo da sam ga namerno povredio. Budalaštine. Nikada u životu nisam udario protivničkog igrača. Bio je to najobičniji duel na sredini terena, Šaban je udario glavom u moj kuk i ostao bez svesti - kazao je Slišković i dodao:

- Sva sreća da je naš doktor Braco Jurišić odmah shvatio ozbiljnosti situacije. Da mu nije na vreme izvadio jezik, verovatno bi umro. Ali skroz bezazlen duel, čak nije bio ni faul, čini mi se da je sudija pokazao na aut. Tek sam kasnije shvatio šta je moglo da se desi. Igrali smo posle zajedno u Atini, družimo se i dan danas. Kad odem u Sarajevo, obavezno se vidimo, popijemo piće, popričamo o svemu. Stalno mu kažem, kamo sreće da sam išao namerno da te fauliram, ne bi bio na ivici smrti.

BONUS VIDEO:

(Esperso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.