ONO ŠTO JE TREBALO JUNAJTEDU, TO SE I DOGODILO: I Čelsi i Lester kiksnuli! Drama u najavi!
Foto: EPA/Michael Regan

Premijer liga, 32. kolo

ONO ŠTO JE TREBALO JUNAJTEDU, TO SE I DOGODILO: I Čelsi i Lester kiksnuli! Drama u najavi!

Umesto da pobegnu "crvenim đavolima" i "plavci" i "lisice" su doživeli poraze i sada je sve otvoreno u borbi za mesta koja vode u Ligu šampiona

Objavljeno: 00:43h

Čelsi je imao šansu da pretekne Lester na tabeli u borbi za mesto u Ligi šampiona i propustio ju je, ali dramatična borba za 3. i 4. poziciju na tabeli Premijer lige tek nam sledi.

Mančester junajted je najviše profitirao posle mečeva 32. kola odigranih u sredu, jer su i Lester i Čelsi, koji zauzimaju mesta koja vode u LŠ, kiksnuli neočekivano.

"Lisice" su pale na "Gudisonu" protiv Evertona 2:1 i vezale i treći meč bez pobede.

Everton je poveo u 10. minutu golom Rišarlisona, a drugi gol, šest minuta kasnije, postigao je Gilfi Sigurdson iz penala. Konačan rezultat postavio je Keleči Ihenačo u 51. minutu.

To je ukazalo priliku "plavcima" da ih preskoče na vrhu tabele, ali umesto pobede i oni su doživeli poraz i to u poslednjim minutima londonskog derbija protiv Vest Hema.

Neverovatno uzbudljiv meč je to bio, domaćinu su bili neophodni bodovo za prekid crne serije i dalju borbu za opstanak, a gostima u borbi za mesto koje vodi u Ligu šampiona.

"Čekićari" su prvi postigli gol preko Sučeka, ali on je poništen posle gledanja VAR snimka, jer je utvrđeno da je jedan igrač Vest Hema dirao loptu rukom i to dok je bio u ofsajdu.

U finišu prvog poluvremena prvi do gola na kraju stižu "plavci", srušen je u šesnaestercu Pulišić, sudija pokazuje na "belu tačku", a Vilijan je neumoljiv.

Ipak, radost je kratko trajala, jer je Suček na kraju ipak postigao gol i to u 2. minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena da bi potpuni preokret realizovao Antonio u 51. minutu.

Lampardovi momci tada kreću na sve ili ništa i to im se isplaćuje u 72. minutu kada Vilijan, ovog puta iz sjajno izvedenog slobodnjaka postiže gol za 2:2.

I onda u 80. minutu u samom jeku napada gostiju, sevnuo je kontranapad koji Jarmolenko kruniše golom za pobedu i tri velika boda Vest Hemu.

To je ono što je trebalo Mančester junajtedu koji je sada na 3 boda od Lestera i 2 od Čelsija, a do kraja je ostalo još 6 kola.

Fudbaleri Arsenala pobedili su večeras na domaćem terenu Norič sa 4:0.

Arsenal je poveo u 33. minutu golom Pjera Emerika Obamejanga, a četiri minuta kasnije prednost je udvostručio Granit Džaka. Treći gol postigao je Obamejang u 67. minutu, a konačan rezultat postavio je Sedrik Soareš u 81. minutu.

Arsenal je ostvario 11. pobedu i popeo se na sedmo mesto na tabeli sa 46 bodova. Norič je pretrpeo 21. poraz i poslednji je sa 21 bodom.

Fudbaleri Njukasla pobedili su na gostujućem terenu Bornmut sa 4:1. Crno-beli su poveli u petom minutu golom Dvajta Gejla, prednost je udvostručio Šon Longstaf u 30. minutu, a treći gol postigao je Migel Almiron u 57. Asistent kod sva tri gola bio je Alan Sen-Maksime. Četvrti gol za goste postigao je Valentino Lazaro u 67. minutu, a konačan rezultat postavio je Den Gosling u četvrtom minutu nadoknade vremena.

Njukasl ima 11 pobeda i 42 boda na 13. mestu, a Bornmut je posle 19. poraza pretposlednji sa 27 bodova.

Premijer liga, 32. kolo:

Subota

Aston Vila – Vulverhempton 0:1

Nedelja

Votford – Sautempton 1:3

Ponedeljak

Kristal Palas – Barnli 0:1

Utorak

Brajton – Mančester junajted 0:3

Sreda

Arsenal – Norič 4:0 (Obamejang 33, 67, Džaka 37, Soareš 81)

Everton – Lester 2:1 (Rišarlison 10, Sigurdson 16p – Ihenaćo 51)

Bornmut – Njukasl 1:4 (Gosling 93 – Gejl 5, Longstaf 30, Almiron 57, Lazaro 77)

Vest Hem – Čelsi 3:2 (Suček 45+2, Antonio 51, Jarmolenko 90 – Vilijan 42p, 72)

Četvrtak

19.00 Šefild junajted – Totenhem 21:15 Mančester siti – Liverpul

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.