Prošle su 22 godine, a mi i dalje plačemo kada se setimo te prečke!
Mijatova prečka, Foto: Printscreen

JOŠ UVEK BOLI!

Prošle su 22 godine, a mi i dalje plačemo kada se setimo te prečke!

Bila je to praktično poslednja velika šansa da naša reprezentacija napravi neki podvig na Svetskim prvenstvima

Objavljeno: 12:11h

Predrag Mijatović je jedan od najboljih fudbalera sa ovih prostora u poslednje tri decenije, ali kao što ga navijači Reala pamte po onom golu u finalu Lige šampiona kada je 1998. godine doneo titulu šampiona Evrope "kraljevskom klubu" posle 30 godina, tako ga navijači u Srbiji i Crnoj Gori pamte po onom promašenom penalu iste godine na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

Bilo je to u osmini finala kada se Jugoslavija sastala sa Holandijom, pre tačno 22 godine, i u samoj završnici susreta, pri rezultatu 1:1, dosuđen je jedanaesterac za našu reprezentaciju.

Mijatović je preuzeo odgovornost, ali umesto mreže lopta je pogodila prečku, da bi potom Lale golom Davidsa u nadoknadi vremena stigle do pobede i plasmana u četvrtfinale.

Legendarni Mijat se i dan-danas veoma dobro seća čitave te situacije i momenta kada lopta udara u prečku, a toga se prisetio pre dve godine i tokom jednog gostovanja u Jutarnjem programu na "TV Prva".

- Svi mi kažu: "Imao si sjajnu karijeru, ali onaj penal..." Eto, taj promašeni penal će me pratiti dok sam živ. Nekako sam bio siguran da ću dati gol, nisam previše razmišljao o drugačijem scenariju. To sam shvatio kao deo posla koji moraš da odradiš. Spustio sam loptu na onu tačkicu, pogledao golmana. Van der Sar je visok golman, ima dugačke ruke, odjednom mi se gol tako suzio, pomislio sam na to šta treba da radim i odlučim se da podignem malo loptu. Šutnuo sam po sredini, ali ona je udarila u prečku i pala na zemlju - setio se Mijatović.

A šta mu je potom prolazilo kroz glavu i šta se zaista dešavalo.

- Pomislio sam da nekim slučajem nije prešla gol-liniju, a onda shvatiš da si tragičar, kad ti se sve sruši na svetu. Najgori trenutak u mojoj karijeri. To su takvi momenti, a kroz glavu ti prolazi da si postigao pogodak, verovatno bismo otišli ko zna koliko daleko na tom šampionatu i ko zna šta bi bilo sa nama, ali to je fudbal. Onda te teše kolege iz reprezentacije: "Nema veze", a znaš da su srećni što oni nisu bili u toj situaciji. To je sportska nepravda, svi te teše, ti se zahvaljuješ, dok ostali likuju što nisu bili u mojoj koži. Onda kreću komentari među igračima, naravno, ne kad sam ja tu, već među sobom kako bi oni sigurno postigli taj pogodak - dodao je on.

Dakle, već 22 godine su prošle, a nama i dalje suze krenu na oči kad se toga setimo.

I jedni i drugi još mogu u Evropu, a Hetafe je dobio pet od poslednjih šest sudara sa Real Sosijedadom, četiri puta rezultatom 2:1, a taj rezultat sad se plaća kvotom 10! Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Hetafe – Real Sosijedad.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.