KATASTROFA U SLAVNOM FUDBALSKOM KLUBU: Potvrđena su čak 22 slučaja koronavirusa!
Kruz Azul, Foto: Youtube / Printscreen

UŽAS

KATASTROFA U SLAVNOM FUDBALSKOM KLUBU: Potvrđena su čak 22 slučaja koronavirusa!

Nadamo se da će svi brzo ozdraviti

Objavljeno: 16:04h

Čak 22 nova slučaja zaraze koronavirusom zabeležena su u meksičkom fudbalskom klubu klubu Kruz Azul, od čega je pozitivno bilo osam fudbalera, a 14 pozitivnih testova je zabeleženo u ženskoj ekipi, objavila je agencija AFP.

Sve pozitivne osobe nisu imale nikakve simptome bolesti, a osim toga još sedam fudbalera i dve fudbalerke su imali neodređen rezultat na testiranju.

Ekipa Kruz Azula dolazi iz meksičkog glavnog grada, ali se trenutno nalazi na pripremama pa su u klubu odlučili da će sve zaražene igrače vratiti u Meksiko Siti, gde će biti u izolaciji i pod lekarskim nadzorom. Među zaraženim igračima je i urugvajski napadač Džonatan Rodrigez.

Meksičko prvenstvo je, kao i mnoga u Srednjoj i Južnoj Americi, podeljeno na dva dela, tzv. klauzuru i aperturu. Klausura je prekinuta zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa, a prvak nije proglašen. Kruz Azul je u trenutku prekida bio vodeća ekipa prvenstva i zbog toga će igrati u sledećoj sezoni CONCACAF Lige šampiona.

Za sada nije poznato kad će meksičko prvenstvo biti nastavljeno, ali se zna da će od 3. do 19. jula biti odigran prijateljski turnir osam timova, s kojeg će prihod od televizijskih prava biti namenjen deci zdravstvenih radnika koji su izgubili život tokom pandemije.

Meksički kup će biti odigran bez prisustva navijača na tribinama, a na njemu učestvovati Klub Amerika, Atlas, Kruz Azul, Gvadalahara, Mazatlan, Pumas, Tigres i Toluka, osam klubova koji će biti podeljeni u dve grupe. Jednoj će domaćin biti Zapopan, a drugoj Meksiko Siti.

No, videćemo šta će se, zbog ove nove zaraze, zapravo dogoditi.

I jedni i drugi igraju otvoreno, Roma juri Ligu šampiona, zato i kvota 1,70 na tip 3+. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Milan – Roma.

Sledeće sezone mogli bi da igraju u Ligi šampiona, sad se bore za pehar FA kupa. Tip GG plaća se kvotom 1,70. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Lester – Čelsi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.