BIVŠI SELEKTOR UTUČEN ZBOG SMRTI ILIJE PETKOVIĆA: Nije bilo sumnji u njegove namere, plenio je harizmom.
Foto: Starsport©

teško je primio vest

BIVŠI SELEKTOR UTUČEN ZBOG SMRTI ILIJE PETKOVIĆA: Nije bilo sumnji u njegove namere, plenio je harizmom.

Krstajić je bio deo one čuvene Petkovićeve odbrane koja je u kvalifikacijama primila samo jedan gol

Objavljeno: 19:51h

Fudbalska Srbija tuguje. Ostali smo bez jedne od fudbalskih legendi pošto nas je napustio Ilija Petković.

Bivši reprezentativac i selektor preminuo je u 75. godini od posledica pucanja čita na dvanaestopalačnom crevu i koronavirusa.

Od njega su se oprostili mnogi, a njegov odlazak posebno je teško pao nekima od igrača koje je trenirao. Mladen Krstajić je ostao zatečen vešću i pogođen.

- Kako sam primio vest? Nikako... Ne znam šta bih rekao, pogođen sam veoma. Otišla je velika ličnost, sportski radnik, igrač, čovek, poštenjačina - počeo je Krstajić.

On je otkrio da je bio jako vezan za Petkovića, kako kao igrač, tako i dok je bio selektor Srbije.

- Dosta smo bili u konktaktu. Eto, otišao je Antić, pa Petković, ne kažem to da bih ga hvalio, ali je bio iskrena duša, prilazio mi je uvek i bio na usluzi. NIje bilo sumnji u njegove namere, plenio je harizmom.

foto: AP

Krstajić je posle Mundijala u Rusiji, slično kao i Petković 2006. godine, bio na meti velikih kritika javnosti zbog rezultata. Prisetio se kako je to bilo 2018.

- Tužan sam kada govorim sada... Uvek mi je prilazio, davao savete, ne mogu da ih nabrojim koliko. Zemlja smo koja puno kritikuje, jasno je da su one sastavni deo sporta, ali nije bilo realno baš sve. Govorio mi je da moram da budem stabilan i da ne pridajem toliki značaj nerealnim kritikama posle Rusije. U tom trenutku uvek je znao da podeli pravi savet.

foto: Starsport©

Samo 12 godina ranije tadašnja selekcija SCG otišla je u Nemačku sa odbranom koja je primila samo jedan gol u čitavim kvalifikacijama, čiji je deo bio Krstajić.

- Imali smo najbolju odbranu u Evropi. Nažalost, otišao je pre vremena, nije zaslužio... Otišao je ozbiljan savetnik svim mlađim generacijama - zaključio je Krstajić, sa tugom u glasu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.