SRAMNI I LICEMERNI ENGLEZI: Đokovića su danima razvlačili po blatu, a u Liverpulu je sinoć bio "korona parti"!
Foto: EPA/Lynne Cameron

A gde su vam maske i rukavice?

SRAMNI I LICEMERNI ENGLEZI: Đokovića su danima razvlačili po blatu, a u Liverpulu je sinoć bio "korona parti"!

Gotovo da nijedan engleski medij nije ni pomenuo da navijači Liverpula nisu uopšte poštovali mere socijalne distance i svega ostalog

Objavljeno: 09:03h

Open na delu gledamo neke dvostruke aršine zapadnih medija, pre svega britanskih koji su prethodnih dana razvlačili Novaka Đokovića zbog organizovanja Adria Tour-a sa velikim brojem navijača i nakon što se nekoliko tenisera zarazilo.

A prethodne noći smo mogli da vidimo snimke i fotografije sa ulica Liverpula gde je ogroman broj navijača bio na ulicama i uglavnom ispred "Enfilda" slaveći titulu i pritom ne poštujući preporuke Vlade i mere socijalne distance, bez maski, rukavica...

Liverpul je u četvrtak uveče postao šampion posle 30 godina što je izazvalo da nekoliko hiljada navijača tog kluba izađe na ulice da slavi zajedno i britanski mediji su o tome uredno izveštavali.

Međutim, nije im smetalo što se nisu poštovale mere socijalne distance i svega ostalog zbog pandemije, a ni policija nije reagovala, jer su samo preporučivali vozačima da zaobiđu tu zonu i nisu pokušavali da rasteraju taj ogroman broj ljudi.

Čak su poručili i da su navijači izabrali "bezbedan način proslave titule".

1 / 13 Foto: EPA/Peter Powell

"Dejli Mejl" je pisao o "crvenom dimu od baklji, navijačkim pesmama, skakanju, igranju uz petarde i pirotehniku, o tome kako piju i prave žurku koja se čekala tri decenije".

Ni ostali mediji gotovo da nisu nigde pomenuli ni socijalnu distancu, ni preventivne mere, niti bilo šta tako, jedino je "Miror" u jednom delu teksta naveo da su pristalice "crvenih" "prkosile izolaciji".

Priznaćete ogromna razlika u odnosu na ono razvlačenje Đokovića kao stare krpe prethodnih dana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.