IONAKO JE BIO PAKAO, A SAD ĆE BITI JOŠ GORE: Partizan porazom u finalu Kupa zagorčao sebi život u Ligi Evrope!
Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

i pripreme će krenuti ranije

IONAKO JE BIO PAKAO, A SAD ĆE BITI JOŠ GORE: Partizan porazom u finalu Kupa zagorčao sebi život u Ligi Evrope!

Crno-beli će morati da igraju jedan meč više i da ranije počnu s kvalifikacijama

Objavljeno:

Partizan je zakomplikovao sebi život porazom u finalu Kupa Srbije i dodatno otežao sebi put do grupne faze Lige Evrope.

Crno-beli su svakako bili u nepovoljnoj situaciji nakon što je UEFA odlučila da ove sezone zbog pandemije koronavirusa se igra samo po jedan meč u kvalifikacijama za Ligu Evrope, što je i sam Savo Milošević nazvao katastrofom, a crno-beli su sebi učinili medveđu uslugu, jer će sada morati da igraju i jedno dodatno kolo.

Zato što nisu osvojili Kup Srbije njihov evropski put počeće već od 1. kola i tada bi već mogli dsa nalete na potencijalnu "minu" i neki nezgodan tim, iako će biti nosioci, a da ne govorimo o narednim rundama, pogotovo što se igra samo jedan meč.

Kvalifikacije za Ligu Evrope počeće 20. avgusta pretkolom, ali Partizan se uključuje od 1. kola i to od 27. avgusta. Zato će crno-beli početi sa pripremama za novu sezonu već 4. jula kako bi imali nešto manje od dva meseca da se uigraju i spreme za novu sezonu.

Dakle, imaće samo deset dana odmora pre nego što se ponovo budu okupili. U drugim okolnostima to bi bilo baš preteško, ali ne treba zaboraviti da su imali već dva i po meseca pauze zbog pandemije koronavirusa, iako su u prethodnih mesec dana odigrali sedam utakmica.

Što se tiče njihovih potencijalnih protivnika u prvom kolu kvalifikacija, postoji već sada nekoliko "nezgodnih" timova koji bi mogli biti rivali klubu iz Humske, a među kojima se posebno izdvajaju sarajevski Željezničar, Didelanž, pa čak i Borac iz Banja Luke.

Da ne govorimo o potencijalno paklenom putu na kome bi mogli u kasnijim kolima biti Kairat (2. kolo), Hajduk Split (3. kolo) i Totenhem (plej-of).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.