ESPRESO ANALIZA: Lalatova pobeda karijere, Rockov je golmančina, a Bojić majstorčina!
Foto: Starsport©

šta vi kažete

ESPRESO ANALIZA: Lalatova pobeda karijere, Rockov je golmančina, a Bojić majstorčina!

Igrači Voše na skeneru Espresa

Objavljeno: 08:51h

Veliko veče za Vojvodinu i Nenada Lalatovića, koji je pobedom u finalu Kupa Srbije nad Partizanom stigao do prvog pehara u svojoj trenerskoj karijeri.

Odigrali su Novasađani pravu mušku utakmicu, davali su golove tačno kada je trebalo, ali su makazice Strahinje Pavlovića mogle skupo da ih koštaju. Meč u Nišu je ima filmski uvod, rasplet i epilog.

Kada pogledamo u godine iza nas ovo je bilo jedno od najboljih finala Kupa ikada. Svega je bilo, a na kraju su Vojvođani slavili.

Krenimo redom sa analizom.

Emil Rockov

Ovaj momak je postao golman za velika dela, po ko zna koji put je pokazao da poseduje izvanredne sposobnosti i da je pitanje vremena kada će napraviti iskorak u karijeri i pojačati neki inosttrani klub. Danas je bio igrač utakmice i tu nema dileme! Sanjaće ga igrači Partizana večeras. Tako do rade pravi kapiteni.

Doduše, on je bio krivac za to što je Partizan izjednačio u 96. minutu, pošto je izleteo na jednu ničiju loptu, na koju nije morao, poslavši je u korner.

foto: Starsport©

Stefan Đorđević

Ostaće upamćeno u istoriji Vojvodine da je on bio taj koji je doneo drugi pehar Kupa Srbije ekipi iz Novog Sada. Verni ratnik Nenada Lalatovića je preuzeo odgovornost i postigao penal kada je bilo najpotrebnije! Možda najveći momenat u karijeri ovog momka.

Nikola Andrić

Verovatno najslabija karika Lalatovićeve odbrane, imao je problema sa supertalnetovanim Stevanovićem, koji mu je u par navrata lagano prolazio iza leđa. Imao je dobrih momenata u produžecima.

Slavko Bralić

Igrao je veoma agresivno tokom celog meča u Nišu, trudio se, borio, a ispred sebe je imao ozbiljnu 'skalamareiju' u vidu Umara Sadika, koji je jako nezgodan za čuvanje.

Aranđel Stojković

Jedna reč je ključna u njegovoj igri, a to je disciplina. Nije od onih igrača koje će te odmah primetiti, ali radi ozbiljan posao. Očigledno mu je baš prijala saradnja sa Lalatovićem.

Siniša Saničanin

Nije lako čuvati Sadika, pa tako i Saničaninu nije bilo lako. Imao je isped sebe veliki izazov, koji je uspeo da prevaziđe. Daleko od toga da je bio perfektan, Nigerijac ga je mučio, ali je na kraju uspeo da ga sačuva uz pomoć golmana Rockova.

Nikola Drinčić

Poseban meč za bivšeg igrača Partizana, videlo se to po njegovoj gestikulaciji na terenu. Imao je veliku želju, a iskustvo je došlo do izražaja u produžecima kada je trebalo čuvati loptu. Suze na kraju meča govore koliko mu sve ovo znači.

foto: Starsport©

Nemanja Čović

Ak je za Stojkovića ključna reč disciplina, onda je za Čovića to energija. Goreo je od želje tokom celog meča, ali nije izgoreo, naprotiv, donosio je ono što je trebalo Voši. Lalatović ga zamenio u 81. minut, ali čini se da nije trebalo.

Momčilo Mrkaić

Odlična utakmica za napadača Vojvodine. Veliki posao je odradio kod prvog gola Novosađana kada je jednostavno pojeo Pavlovića i stvorio prostor za nastavak akcije koju je krunusao Vukadinović.

Miljan Vukadinović

Na pravom mestu u pravo vreme! To je ono što čini dobrog igrača, nekada nije potrebna magija, već tajming. Iza sebe ima odličnu sezonu, a ova je kruna napornog rada.

Petar Bojić

Šta reći za partiju ovog momka! Njegov gol je istinska fudbalska majstorija, u stilu najvećih napadača se prošetao kroz odbranu Partizana, a Kalabi je pomerio centar za ravnotežu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.