ESPRESO ANALIZA: Pavlović došao iz Monte Karla u 96. minutu! Mali Fića će biti veliki igrač!
Foto: Starsport©

ZAPAŽANJA IZ NIŠA

ESPRESO ANALIZA: Pavlović došao iz Monte Karla u 96. minutu! Mali Fića će biti veliki igrač!

Naš reporter bio je na licu mesta, a ovo su njegove crtice o igri fudbalera crno-belih tokom finala Kupa sa Vojvodinom

Objavljeno: 23:34h
Aleksa Radosavljević

Finale Kupa Srbije u Nišu sa Vojvodinom je jedna od onih utakmica koje ćemo dugo pamtiti.

Prvenstveno, jer smo gledali produžetke, a onda i zato što smo u 99. minutu videli gol makazicama koji je meč odveo do tih produžetaka.

Savo Milošević se nije odlučio da iznenađuje Lalatovića, izveo je ono najbolje što smatra da ima, ali ovoga puta to umalo da ne bude dovoljno dobro za veoma raspoloženu i slobodno možemo da kažemo - "nabrijanu" Vošu.

foto: Emilija Jovanović

Želeli su igrači Nenada Lalatovića da dokažu da ona pobeda prošle sedmice nije bila slučajna, ali i nisu baš uspeli u svojoj nameri, ponajviše zbog toga što su se previše i prerano povukli, i nisu iskoristili nokdaun ekipe Partizana.

Neki će reći, crno-belima se vratilo za ono u Alkmaru, i ti neki će možda biti u pravu, a ovo su zapažanja našeg reportera sa Čaira sa meča koji je Voša rešila boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Vladimir Stojković

Ništa nije mogao da uradi ni kod jednog gola, a pored toga, realno, i nije imao baš previše posla. Sve do penala, koji su njegova specijalnost... Na njegovu žalost, nije odbranio penal.

Nemanja Miletić

Uključivao se napadački više nego protiv Zvezde u polufinalu, ali nije imao mnogo uspeha u tom segmentu igre. Oba gola pala su sa suprotne strane, možda je samo kod prvog mogao da očekuje Vukadinovića iza leđa odbrane, ali ne može se reći da je direktno kriv i za šta.

foto: Starsport©

Bojan Ostojić (od 46. minuta Uroš Vitas)

Malo nesigurnosti u uvodnim minutima, malo je falilo da pored njega Voša postigne gol, ali je u 11. minutu Stojković bio dobro postavljen. Ni kod pogotka nije uspeo da pokrije grešku svojih saigrača, a na poluvremenu je zamenjen.

Strahinja Pavlović

Veoma loša reakcija kod gola, Mrkaić mu je oteo loptu, izdržao ga na leđima i dodao do Vukadinovića koji je rutinski realizovao šansu. Ni u drugom poluvremenu se nije baš "opasuljio", jer ga je Mrkaić opet baš mučio. Posebno jednim driblingom u 49. minutu, kada ni sam Pavlović ne zna kako lopta nije ponovo ušla u gol. A, kad ga je bog već tada pogledao, u 55. minutu nije hteo, pošto ga je Petar Bojić "izvrteo" po desnom boku i onda postigao veoma efektan gol. Kao da je mladi popularni "Kalaba" već glavom bio u Monte Karlu. Naravno, može da bude i samo da je ispao iz ritma jer ga je Milošević odmarao u prethodnom meču, baš sa Vošom.

foto: Emilija Jovanović

I onda sve ove kritike koje smo napisali na njegov račun padnu u vodu samo zbog jednog dobrog poteza, jer - TO JE FUDBAL. U šestom minutu sudijske nadoknade, pri rezultatu 1:2, on je makazicama pronašao put iza leđa Emila Rockova i tako podario Grobarima na svom poslednjem meču za tim nešto čega će se dugo sećati.

Slobodan Urošević

Otkako je Takuma Asano prešao na desnu stranu u 32. minutu, Urošević je delovao kao da je u kontraritmu. I zaista, ni kod jednog pogotka, a oba su pala po njegovoj strani odbrane, kao da ga nije ni bilo na terenu.

Saša Zdjelar

Srce i motor Miloševićevog Partizana, ali danas se mora naglasiti da ga je Nikola Drinčić sjajno izopštio iz igre. Dok se Voša nije potpuno povukla, nije bio preterano važan faktor na ovom meču, ali je iskoristio njihov bunker na kraju kako bi ponovo ušao u ritam.

Njegov promašen penal značio je i kraj Partizanovog sna o Kupu petu godinu zaredom.

foto: Starsport©

Aleksandar Šćekić (od 46. minuta Sejduba Suma)

Mogao je i verovatno morao bolje kod primljenog pogotka. Posle otimanja lopte od Pavlovića, Mrkaić je pored njega doturio loptu Vukadinoviću. Vratio se, probao da pomogne odbrani u toj situaciji, ali je nekako ostao na pogrešnoj nozi pa je lopta pored njega lagano prošla.

Bibars Natho

Standardan, ali kao da u nekim momentima saigrači nisu uspevali da pročitaju njegove ideje. U poslednjim sekundama prvog poluvremena uspeo je da stvori šansu za Asana probacivši loptu kroz noge jednom igraču Voše, ali je ovaj šutirao preko gola. Objektivno, navikli smo i na boljeg kapitena reprezentacije Izraela, ali na kraju će ostati zapamćeno da je on izveo onaj korner posle kog je "Kalaba" dao gol makazicama.

foto: Starsport©

Lazar Marković (od 32. minuta Filip Stevanović)

Očigledno rovit, ne preterano oporavljen od povredice koju je vukao, morao je da napusti teren već u 32. minutu. Pre toga nije pokazao gotovo ništa, ali izgleda da je slaba partija bila uslovljena lošim fizičkim stanjem, tako da ćemo se suzdržati od kritika ovog puta.

Takuma Asano (od 72. minuta Bojan Matić)

Čim je sa leve prešao na desnu stranu, a na njegovo mesto došao Filip Stevanović, po tom boku je Partizan postao ranjiviji, te je primio i gol. Slaba partija Japanca.

Umar Sadik

U prvom poluvremenu je pokazao agilnost, ali nije bio ni nalik ubojitom Sadiku sa Večitog derbija. Odmah početkom drugog poluvremena uhvatio je dobar poluvolej, ali mu je Emil Rockov više nego dobro odbranio taj udarac. Samo par minuta kasnije, imao je i stopostotnu šansu, ali je Rockov opet ganijalno reagovao u situaciji jedan na jedan. Sve do 80. minuta je bio neuspešan, ali je tada asistirao Stevanoviću. Posle toga je imao jedan veliki promašaj, tačnije, Rockov mu je opet odbranio.

foto: Starsport©

Izmene:

Filip Stevanović od 32. minuta umesto Markovića

Nije bio dobar, bio je nervozan, ali samo do 80. minuta, kada je postigao jedan od važnijih golova u svojoj dosadašnjoj karijeri i smanjio na 1:2. Od tog momenta počeo je Vošin krah, pa slobodno možemo da kažemo da će mali Fića biti VELIKI igrač! Samo da se još malo poradi sa njim.

Uroš Vitas od 46. minuta umesto Ostojića

Mrkaić je i njemu počeo da pravi probleme odmah po ulasku u meč. U 68. minutu sjajno je šutirao sa 35 metara, ali je pogodio samo stativu. Na njegovu žalost, promašio je penal u drugoj seriji.

foto: Starsport©

Sejduba Suma od 46. minuta umesto Šćekića

Ni nalik na Sumu iz prvog dela sezone koji je "brisao pod" Harijem Megvajerom u Humskoj. Oćito je povreda iz doba korone uzela maha. Savo ga je izveo posle nepunih 30 minuta na terenu, što je prouzrokovalo šok na Čairu među publikom.

Bojan Matić od 72. minuta umesto Asana

Prekratko na terenu da bi išta pokazao.

Lazar Pavlović od 77. minuta umesto Sume

Upravo na ovom stadionu je debitovao prošle godine protiv Radničkog u Kupu, a odmah posle njegovog ulaska na teren crno-beli su smanjili na 1:2.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.