ENGLESKI FUDBALER PRIZNAO DA JE GEJ: Sve sam rekao saigračima, ali to je nešto o čemu se ne priča!
Foto: EPA/Andy Rain

otkrio

ENGLESKI FUDBALER PRIZNAO DA JE GEJ: Sve sam rekao saigračima, ali to je nešto o čemu se ne priča!

Poslednji koji je to uradio bio je igrač Njukasla, Vest Hema, Sautemptona i brojnih drugih klubova Džastin Fašanu, ali pre cele tri decenije

Objavljeno: 16:04h

Tomas Biti, prvi je engleski fudbaler još od 1990. godine koji je javnosti saopštio da je homoseksualac.

Poslednji koji je to uradio bio je igrač Njukasla, Vest Hema, Sautemptona i brojnih drugih klubova Džastin Fašanu, ali pre cele tri decenije.

- Nisam ni pomišljao da se "otkrijem" dok sam igrao, bukvalno sam osećao da nešto moram da žrtvujem. Ili to ko sam ili sport koji volim - rekao je Biti za "Advokejt", a preneli svetski mediji.

- Fudbal sam koristio kao sredstvo za beg i u velikoj meri me je spasao. Društvo je govorilo da je muškost povezana sa seksualnošću, pa sam bavljenje sportom doživljavao kao ogormnu kontradikciju.

Pre tri meseca, posle karijere koju je prekinuo zbog strašne povrede glave na jednoj utakmici, porodici i najbližim prijateljima rekao je istinu o svom seksualnom opredeljenju.

- I dalje je to nešto novo za mene, da budem iskren. To je nešto o čemu se baš i ne priča kada ste sportista. Zato sam poželeo da podelim moju priču u nadi da će momci u sličnoj situaciji dobijati veću podršku. Nedavno sam sve ispričao i bivšim saigračima koji su me tretirali kao "svog".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.