OVO SE NIKAD NIJE DESILO U SRPSKOM FUDBALU I VREME JE DA SE DOGODI: Po prvi put dama će biti glavni sudija!
Jovana Cvetković je prva dama koja će biti glavni sudija na meču Superlige, Foto: Printscreen/Youtube/Miroslav Đorđević

Bravo za Jovanu

OVO SE NIKAD NIJE DESILO U SRPSKOM FUDBALU I VREME JE DA SE DOGODI: Po prvi put dama će biti glavni sudija!

Jelena Cvetković je sudija sa oznakom FIFA

Objavljeno:

U srpskom fudbalu će se tokom vikenda ispisati istorija na neki način, jer će po prvi put jedna dama biti glavni arbitar na utakmici jednog od dva najjača ranga takmičenja u Srbiji.

Jovana Cvetković biće prva žena koja će suditi kao glavni arbitar meč Prve lige Srbije. Ona je delegirana da sudi susret između Smedereva i kruševačkog Trajala u poslednjem kolu.

- Jelena Cvetković će dobiti priliku da sudi utakmicu Prve lige Srbije, delegirana je za meč u Smederevu - sa zadovoljstvom konstatuje prvi čovek Sudijske komisije Milan Karadžić.

Tvrdi da je i njen uspeh posledica kvalitetnog rada i pažnje koju Fudbalski savez Srbije poklanja edukaciji arbitara.

- Radimo sve kroz afirmaciju naših sudija. Istina, uvek će biti nekih nevernih Toma, zlonamernih i manje dobronamernih, ali znamo svoj put i ne sumnjamo da ćemo zaista pravim radom napraviti da naša zemlja uvek ima dostojnog predstavnika u Evropi i Svetu - kaže Karadžić.

Jelena Cvetković je sudija sa oznakom FIFA koju je dobila nakon što je sudila finale KONKAKAF prvenstva za kadetkinje, pa je nakon toga sudila u Austriji kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za fudbalerke do 17 godina, kvalifikacije za žensku Ligu šampiona u Belgiji, zatim utakmicu kvalifikacija za EP između Moldavije i Češke… Sudila je i finale kupa Srbije za žene, a bila je prva žena koja je sudila finale Kupa Jablaničkog okruga.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.