HUMANITARNI TURNIR ZA SOFIJIN PRVI KORAK: Pomozimo devojčici da prohoda!
Foto: Luka Stojanović

akcija

HUMANITARNI TURNIR ZA SOFIJIN PRVI KORAK: Pomozimo devojčici da prohoda!

Sofija Markuljević ima samo godinu dana ali spremna je da se bori sa nevoljom koja je snašla, a to je spinalna mišićna atrofija tip 1

Objavljeno:

„Za Sofijin prvi korak“! Igranjem fudbala pomažemo da se spase život jednogodišnje devojčice

Sofija Markuljević rođena je sasvim zdrava, ali već nakon dva meseca počinje njena borba za normalan život. Konstatovana joj je smrtonosna neuromišićna bolest, a jedina šansa da je pobedi je lečenje u inostranstvu. Dva udruženja rešila su da joj pomognu – organizovanjem humanitarnog turnira u malom fudbalu, otvorenog za sve koji žele da učestvuju.

Humanitarni turnir u malom fudbalu „Za Sofijin prvi korak“ biće organizovan u subotu 27. juna na Adi Ciganliji od 11 do 18 sati. Na turniru će moći da učestvuju svi oni koji su voljni da pomognu. Ekipe će se sastojati od po šest igrača, a broj izmena biće neograničen.

Sofija Markuljević ima samo godinu dana ali spremna je da se bori sa nevoljom koja je snašla, a to je spinalna mišićna atrofija tip 1.

U pitanju je izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest koja, ukoliko se ne leči, može da prouzrokuje nemogućnost hodanja, varenja, gutanja i disanja. Jedina šansa za Sofiju je hitno lečenje u inostranstvu, koje je izuzetno skupo.

Svaka prijavljena ekipa predstavlja jedan korak ka njenom izlečenju. Učešćem na turniru, udruženim snagama, veštinom i mišićima na terenu, Sofija ima veće šanse za bolje sutra, njene mišiće i prvi korak.

foto: Luka Stojanović

Ekipe se mogu prijaviti tako što će prvo poslati naziv tima ili kompanije na e-mail adresu kontranapadmedia@gmail.com, zatim nakon potvrde da je ostalo slobodnih mesta za takmičenje, imaju 24h da uplate kotizaciju na jedan od računa fondacije „Budi human“ i na kraju da dostave sliku uplatnice na istu i-mejl adresu.

Kotizacija za kompanije iznosi najmanje 15.000 dinara, a za ostale ekipe učešće je minimum 1.000 dinara po igraču.

Sav prikupljeni novac biće namenjen za Sofijino lečenje i biće uplaćen fondaciji „Budi human“.

Pomoć može da se uplati i slanjem SMS poruke sa sadržajem 797 na broj 3030, uplatom na dinarski račun 160-6000000043054-91,uplatom na devizni račun 160600000004310147, IBAN RS35160600000004310147 iSWIFT/BIC: DBDBRSBG.

Za organizovanje humanitarnog turnira zadužena su udruženja „KontraNapad“ i „SportMe“, a kompleks terena za mali fudbal, koji se nalazi na oko 300 metara od ulazne rampe, ustupilo je JKP „Ada Ciganlija“.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.