IGRAĆEMO FINALE, ALI TO SU NEHUMANI USLOVI! Posle Firmaša i u Vojvodini besni zbog odluke da se igra u Nišu!
Vojvodina je izdala saopštenje povodom odluke da se meč igra u Nišu, Foto: Starsport©

Tenzije su počele

IGRAĆEMO FINALE, ALI TO SU NEHUMANI USLOVI! Posle Firmaša i u Vojvodini besni zbog odluke da se igra u Nišu!

Nakon što su se oglasili navijači i fudbalski klub je reagovao saopštenjem

Objavljeno:

Fudbalski klub Vojvodina izdao je saopštenje u kome je izrazio zabrinutost da se finale Kupa protiv Partizana igra u Nišu.

U saopštenju, potpisanom od predsednika kluba Vojislava Gajića, navodi se da je Vojvodina "krajnje neprijatno iznenađena odlukom Fudbalskog saveza Srbije".

- Donošenjem odluke da finale Kupa Srbije bude odigrano u gradu koji je 330 kilometara udaljen od Novog Sada, pokazana je težnja da, usled velike udaljenosti i činjenice da će se meč igrati radnim danom, fudbalski klub Vojvodina na finalnom meču bude uskraćen za podršku nekoliko hiljada svojih navijača, kao što je to bio slučaj u svim prethodnim finalima Kupa u kojima smo učestvovali - navode iz Novog Sada.

U Novom Sadu su besni zbog odluke FSS-a
U Novom Sadu su besni zbog odluke FSS-afoto: FK Vojvodina

Iz Vojvodine kažu da razumeju odluku navijača da ne prisustvuju utakmici u Nišu.

- S obzirom na to da je, uzimajući u obzir iskustva iz prethodnih godina, jasno da bi u ovom slučaju polazak na finale morao biti organizovan još u jutarnjim časovima, a povratak u Novi Sad bi, uz njihovo uobičajeno zadržavanje na stadionu nakon meča, bio moguć tek u jutarnjim satima sutradan. To su potpuno nehumani uslovi da bi se bilo kome uputio poziv da dođe i podrži svoj tim na nekom meču.

- Fudbalski klub Vojvodina naglašava da je, od devet utakmica koliko je odigrao u okviru finala Kupa, čak sedam puta to bilo u Beogradu i samo jednom u Novom Sadu. Istovremeno nam je potpuno nelogično i neobjašnjivo zašto se domaćinstvo nije moglo odrediti žrebom, tj. izvlačenjem kuglica, pri čemu bi svaki klub imao 50 posto šanse da bude domaćin na svom stadionu? Uprkos svemu, naša ekipa će učestvovati u finalu Kupa Srbije, znajući da će srca i misli svih navijača Vojvodine biti uz naše igrače - zaključuju.

Finale Kupa na programu je naredne srede.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.