SADIK: Ne znam kako je kad izgubite od Zvezde! NATHO: Savo će napraviti veliku trenersku karijeru!
Umar Sadik u duelu sa Tomaneom, Foto: Starsport©

Reakcije dan posle derbija

SADIK: Ne znam kako je kad izgubite od Zvezde! NATHO: Savo će napraviti veliku trenersku karijeru!

Fudbaleri Partizana, junaci pobede u polufinalu Kupa, su sabrali utiske posle prospavane noći

Objavljeno:

Fudbaler Partizana Umar Sadik izjavio je dan posle utakmice da je "savršen osećaj" biti najbolji pojedinac Večitog derbija i da je presrećan zbog pobede nad Crvenom zvezdom.

- To je savršen osećaj, ali samo kada vaš tim pobedi. Toliko sam uživao juče i danas, da još osećam adrenalin. Ne želim da znam kako je kad izgubite, jer ja do sada od njih nisam izgubio nijednu utakmicu - naveo je Sadik u izjavi objavljenoj na klupskom sajtu.

Partizan je u sredu uveče pobedio Zvezdu sa 1:0 i plasirao se u finale Kupa Srbije u fudbalu.

- Za mene je do sada ovo najvažnija utakmica u dresu Partizana. Poklopila se naša želja, motiv, igra i prisustvo navijača. Ovo je Partizan, kao što je ono bio Partizan kakvog ste gledali u Ligi Evropa. Nije uvek lako, treba se izboriti sa raznim stvarima i naći motiv, ali mi baš kad treba opet dokažemo zašto smo pravi - kazao je Sadik.

Umar Sadik sa zastavom Grobara
Umar Sadik sa zastavom Grobarafoto: Starsport©

Naveo je da je čuo skandiranje njegovog imena na stadionu i istakao da je veoma srećan zbog toga.

- Već sam govorio da sam se ovde prvi put susreo sa tom količinom navijačke strasti i ljubavi prema igračima. Ali, kad se izgubi, nije lako i to se isto oseti - dodao je.

Nedavno je napadač bio u centru pažnje kada je izveo penal umesto Bibrasa Natha, kome je na derbiju asistirao za gol.

-Sve je to u žaru igre i borbe i sve za tim. To možda nekad drugačije izgleda na terenu, ali mi smo kao jedan i normalno je da se pomažemo, nekad ja njemu, on meni ili drugim igračima. Ali, on je uvek zadužen za penale - naveo je nigerijski napadač.

Sadik je do sada u sezoni dao 17 golova i imao 16 asistencija.

- Naravno da mi prijaju ovakve brojke vezane za statistiku, ali one imaju posebnu težinu kada moj tim pobedi i kada tu dobru energiju možemo da podelimo sa našim navijačima - kazao je Sadik.

Strelac gola Natho istakao je koliko je pobeda bila značajna za tim, ali i za trenera Sava Miloševića.

Bibras Natho je postigao pobednički gol
Bibras Natho je postigao pobednički golfoto: Starsport©

- Znam koliko je ova pobeda značila našem treneru, stvarno je odradio dobar posao. Povukao je poteze koji nas čine boljim igračima. Video sam koliko je srećan po okončanju meča, a posebno sam zadovoljan što smo zbog njega pobedili. Očekujem da Savo napravi veliku trenersku karijeru. U ovom trenutku radi sjajan posao, verujem da može da bude još bolji - rekao je Izraelac.

Više nego o njegovom golu se priča o driblingu koji je pre toga izveo Sadik kada je "izlomio" Degeneka i onda kao na tacni poslužio kapitena Izraela koji je sproveo loptu u mrežu.

- Neverovatan dribling izveo je Sadik! Strašan potez... Očekivao sam da posle njega puca direktno na gol, ali kad sam video da se opredelio za asistenciju utrčao sam u prazan prostor. Fudbal je takav, morate da znate da budete na pravom mestu u pravo vreme - rekao je Natho.

Partizan će u finalu u borbi za trofej igrati protiv Vojvodine.

Miloš Degenek i Bibras Natho
Miloš Degenek i Bibras Nathofoto: Starsport©

- Neprestano govorim kako je svaka sledeća utakmica drugačija. Neće nale biti ni nalik mečevima u ligi. Moramo da budemo spremni, igramo našim stilom i pobedimo. Jeste Vojvodina dobar sastav, pokazala je kvalitet, ali moramo da damo sve od sebe da sezonu okončamo trofejom - poručio je izraelski vezista.

On se čuo i sa velikim prijateljom Zoranom Tošićem sa kojim je bio saigrač i u CSKA iz Moskve i u prvoj polovini sezone u Partizanu.

- Poslao mi je Zoran poruke preko društvenih mreža. I on je srećan, bilo bi još lepše da može da bude sa nama, ali je i ovako podržao ekipu iz Kine.

Sejduba Suma je samo dan posle derbija proslavio 29. rođendan, a bolji poklon od pobede nad Crvenom zvezdom nije mogao da poželi.

- Zahvaljujem se svim navijačima Partizana na stotinama rodjendanskih poruka koje sam danas dobio preko drustvenih mreza.Neverovatno je koliko me svi od prvog dana podrzavaju i koliko su svi bili uz mene,čak i u trenucima kada znam da nisam na terenu bio ono što sam danas.Moj boravak u Partizanu,svaka pobeda ,asistencija i gol su najlepši poklon koji ja mogu da dobijem kao igrač,a koji u crno-belom dresu mogu da podelim sa svojim saigračima i vama! Hvala na svakom novom danu i svakom vašem aplauzu na utakmici! Vi ste moj poklon na današnji dan!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.