OGLASIO SE GRADONAČELNIK ČAČKA: Štrajkujete na pogrešnom mestu, smirite strasti!
Foto: Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost

neverovatno

OGLASIO SE GRADONAČELNIK ČAČKA: Štrajkujete na pogrešnom mestu, smirite strasti!

On dodaje da mu je nepoznanica zašto se grupa bivših igrača Borca opredelila da protestuje ispred ulaza u zgradu gradske uprave iako su, kako ističe, vrata gradske uprave uvek bila i biće otvorena za sve gradjane, samim tim i za sve sportiste

Objavljeno:

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović oglasio se danas saopštenjem za javnost povodom trećeg dana štrajka gladju bivših fudbalera Fudbalskog kluba (FK) Borac iz Čačka ispred zgrade lokalne Skupštine i saopštio da su njihovi zahtevi "upućeni na pogrešnu adresu"."Svedoci smo da je Čačak, kao jedan od većih fudbalskih centara Srbije, poslednjih dana ponovo u žiži sportske javnosti. Nažalost rezultati čačanskih fudbalera su potisnuti u drugi plan, protestom nekadašnjih igrača FK Borac", navodi se u saopštenju gradonačelnika.

On dodaje da mu je nepoznanica zašto se grupa bivših igrača Borca opredelila da protestuje ispred ulaza u zgradu gradske uprave iako su, kako ističe, vrata gradske uprave uvek bila i biće otvorena za sve gradjane, samim tim i za sve sportiste.

"U prilog odgonetanju ove nedoumice, a zarad objektivnog informisanja javnosti, moram saopštiti da Grad Čačak nije osnivač FK Borac, kao ni bilo kog drugog sportskog udruženja ili kluba. Neregulisane finansijske obaveze prema igračima, ne proističu niti iz jednog dokumenta, koji ima veze sa gradom Čačkom", navodi se u saopštenju.

Todorović dodaje da je Grad Čačak u skladu sa zakonom, obavezan da finansira razvoj sporta na svojoj teritoriji i da se iz budžeta Grada svake godine izdvajaju značajna sredstva kao dotacije sportskim udruženjima i klubovima.

"Medju velikim brojem klubova je i FK Borac, prema kome je Grad Čačak, po unapred utvrdjenom planu i programu, u prethodnom periodu redovno uplaćivao opredeljena sredstva", navodi gradonačelnik.

On je sa "žaljenjem" konstatovao da je Grad Čačak "pogrešna adresa", kada je u pitanju rešavanje zahteva nekadašnjih igrača Borca.

foto: Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost

"Grad Čačak nema ni zakonsku ni moralnu obavezu da izmiri davno nastala dugovanja. Bez obzira na tu nepobitnu činjenicu, apelujem da se strasti smire i da se nastali problemi rešavaju na za to predvidjenim mestima, a to su pre svega institucije sistema", naveo je gradonačelnik.

On je na kraju saopštenja naglasio da su hiljade proizvodnih radnika u prethodnom periodu, tokom tranzicije i privatizacije kompanija i preduzeća u Čačku, ostali bez posla i zarade.

"Činio sam sve da Grad pomogne njima, jer su oni egzistencionalno mnogo ugroženiji od profesionalnih fudbalera", naveo je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Oko 25 bivših fudbalera FK Borac iz Čačka treći dan štrajkuju gladju ispred lokalne Skupštine, zahtevjuću od uprave grada da im isplati zaostale zarade, koje im nisu isplaćene dok su igrali u klubu.

Prema njihovim rečima isplatu zarada traže od Grada zato što su lokalni funkcioneri bili članovi Uprave FK Borac i što je Grad Čačak godinama unazad učestvovao u finansiranju kluba novcem iz gradskog budžeta.

FK Borac iz Čačka ugašen je krajem jula 2019. godine, posle 93 godine postojanja, nakon čega je preregistrovan u Borac 1926 preuzimanjem pravnog legitimiteta FK Provo iz Vladimiraca i prelaskom u niži rang takmičenja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.