Učiteljica napisala toplo pismo Leu Mesiju od kog smo se naježili i umalo zaplakali! (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/KENSUKE 2016

Razmisliće ponovo

Učiteljica napisala toplo pismo Leu Mesiju od kog smo se naježili i umalo zaplakali! (VIDEO)

Pogođena je cela zemlja "gaučosa" posle neočekivane odluke, a jedna od potrešenih bila je i učiteljica Joana Fuks
Objavljeno: 11:36h

Posle trećeg uzastopnog poraza u finalima velikih takmičenja u tri godine, Lionel Mesi je šokirao svetsku javnost kada je objavio da zauvek napušta nacionalni tim Argentine.

foto: Fonet

Bolan je bio poraz u finalu Kopa Amerika od Čilea i najbolji fudbaler sveta nije mogao, a da ne zaplače.

Pogođena je cela zemlja "gaučosa" posle neočekivane odluke, a jedna od potrešenih bila je i učiteljica Joana Fuks koja je napisala emotivno pismo od kog ćete se naježiti, a as Barselone još jednom razmisliti o povlačenju.

Lionele Mesi, Verovatno nećete nikada pročitati ovo pismo. Ali, obratiću vam sve svejedno, ne kao fudbalski navijač, već kao učiteljica iz Argentine, koja je poput vas izabrala profesiju kojom se bavi i koju voli. Mogla bih da vam pišem o vašem veličanstvenom talentu za najpopularniji sport u mojoj zemlji, o zadovoljstvu koje mi daje saznanje da sam deo generacije dovoljno srećne što može da gleda magiju koja stiže iz vaših kopački, o poštovanju i divljenju koje zavređujete u svakoj zemlji sveta. Ali, to bi samo poslužilo kao ponavljanje klišea.

Umesto toga, pokušaću da vam se obratim za pomoć u mnogo većem izazovu od onog s kojim ste se ikada suočili, da mi pomognete na teškom zadatku da ispravno vaspitavamo decu, koja vas doživljavaju kao fudbalskog heroja i primera koji treba pratiti. Koliko god ljubavi i predanosti da unesem u svoj posao, moji učenici nikada neće biti fascinirani kao kada gledaju vas. A, sada gledaju kako njihov najveći idol odustaje. Preklinjem vas da ne dajete zadovoljstvo mediokritetima, onima koji, frustrirani zbog toga što nijedan od snova nisu ostvarili, govore u ime ostalih jer je to dozvoljeno i lako. Ovo vam govori učiteljica koja se, uprkos razlici između nas, suočava sa tom užasnom argentinskom navikom da se tuđi posao omalovažava, da je recimo postizanje golova lako poput podizanja kuće ili nečije budućnosti.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.