STANKOVIĆ JOŠ JEDNOM POKAZAO VELIČINU: Ova titula je zasluga gospodina Milojevića!
Stanković na pres konferenciji, Foto: Espreso.co.rs

TRENER ZVEZDE PRED RAD

STANKOVIĆ JOŠ JEDNOM POKAZAO VELIČINU: Ova titula je zasluga gospodina Milojevića!

- Videli ste i sami pre korone da smo bili na zavidnom nivou igre i kondicije. Uspeli smo da se vratimo na zadovoljavajući nivo - istakao je o nivou fizičke spreme

Objavljeno: 15:23h
Nikola Husein

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković obratio se novinarima na pres konferenciji pred utakmicu 27. kola Superlige Srbije sa Radom, tokom koje crveno-beli mogu da potvrde titulu šampiona.

Prvo je želeo da iskaže zahvalnost pošto opet ima priliku da radi ono što voli:

- Drago mi je što se opet vidimo. To znači da se vraćamo našim poslovima. Fudbal ponovo kreće. Država je uradila sve kako bi nas što pre vratila na teren. Mislimo o Radu, spremamo se dobre dve nedelje, mislimo samo o toj utakmici. Znate svi šta ta utakmica nosi za naš klub, moje igrače i mene - poče je Stanković.

Kako se igrači nose sa pritiskom koji nosi borba za praktično već osvojenu titulu?

- Kada kažem da radimo na sebi, mislim i na taj pritisak. Pokušavam da igračima objasnim da te važne utakmice zavise od samokontrole. Treba samo da rade ono što se dogovorimo. Naravno da će biti emocija, želje, da se što pre dođe do cilja. Što budemo više imali želje, to ćemo bolje izgledati na terenu.

Kakav je nivo na kom se trenutno nalazi ekipa?

- Videli ste i sami pre korone da smo bili na zavidnom nivou igre i kondicije. Uspeli smo da se vratimo na zadovoljavajući nivo. Odigrali smo dve prijateljske, familijarne utakmice, ali takmičenje je takmičenje. Mislim da ćemo biti na visini zadatka, da ćemo igrati 90 minuta u visokom nivou ne znam, ali znam da ćemo mnogo jako da uđemo u meč. To je sigurno - rekao je Stanković.

Što se tiče same titule, Stanković je želeo da se zahvali prethodniku, koji je ostavio skockanu ekipu:

- Želim da me niko ne shvati pogrešno. Došao sam u Zvezdu u dobroj situaciji na tabeli, radim svoj posao, svestan sam veličine i važnosti kluba. Ova titula, ako se uzme sutra, ide klubu, igračima, navijačima, naravno da ja prihvatam mali deo, ali to je jedan proces u koji sam ušao koji se neće videti ni posle petka, ni posle ovog prvenstva. Spremamo se za duže, nešto jako što nas očekuje. Osećam da je titula i moja, hvala bogu da sam počeo sa trofejem, ali velika je zasluga igrača kluba, navijača, igrača i naravno gospodina Milojevića.

Zvezda u petak od 19.30 časova gostuje Radu na Banjici u pokušaju da overi titulu četiri kola pred kraj prvenstva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.