ISPOVEST POLICAJCA S MAKSIMIRA: Da nije bilo Kužea ubio bih Zvonimira Bobana!
Foto: AP

SEĆANJE NA 1990.

ISPOVEST POLICAJCA S MAKSIMIRA: Da nije bilo Kužea ubio bih Zvonimira Bobana!

- On bi dobio jedan okvir (šaržer), sto posto. Osam komada sto posto - rekao je Ahmetović

Objavljeno: 16:36h

Na današnji dan pre 30 godina dogodila se najveća huliganska tuča, ona koja je najavila raspad Jugoslavije i nagovestila građanski rat.

Scena koja je obeležila taj 13. maj 1990. godine je sukob zagrebačkog milicajca i Zvonimira Bobana, fudbalera Dinama iz Zagreba. Slika koja je prema rečima hrvatskih medija predstavlja simbol otopra u komšijskoj državi.

Ime tog policajca je Refik Ahmetović, a Mondo je napravio priču sa čovekom koga je udario Boban. Ahmetović trideset godina kasnije ističe da je tadašnji trener Dinama Josip Kuže spasio zvezdu hrvatskog fudbala.

- Kuže je tu odigrao glavnu ulogu. Da nije Kužea bilo, da je on krenuo ponovo,on bi dobio jedan okvir (šaržer), stop posto. Osam komada sto posto. I danas tvrdim da bih ga ubio. Meni je 55 godina i danas tvrdim da bih ga ubio samo da nije bilo Kužea. Da se samo vratio ja bih njega ubio - rekao je Ahmetović kojem su i kolege vikale da puca u Dinamovog igrača.

- Mi smo išli da njega tražimo, opet sam ja bio presudan da ga ne tuku. Mi smo za dan dva otišli u Maksimir i njega smo pronašli. Nas je bilo pet, šest koji smo dobro bili naoružani i dobro spremni. Kažu mi 'šta god ti kažeš mi ćemo uraditi'. Verovatno je on to prepoznao kad smo mi došli, a bili smo u 'civilki'. Iimao sam osećaj da se malo uplašio. Ja sam njemu prišao rekao sam ja sam taj i taj, reko možemo popiti kafu što smo i učinili - rekao je Ahmetović za Mondo.

BONUS VIDEO:

(Esperso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.