DELIJE ME KAMENOVALE, POLICIJA IM JE DOZVOLILA: Bivši golman Dinamo Zagreba uperio prstom u srpske navijače!
Delije, ilustracija, Foto: Starsport©

prisetio se haosa

DELIJE ME KAMENOVALE, POLICIJA IM JE DOZVOLILA: Bivši golman Dinamo Zagreba uperio prstom u srpske navijače!

- Izašli smo za zagrevanje, kao i uvek. Bili smo iza gola kod južne tribine. Bilo je to najneobičnije zagrevanje u karijeri

Objavljeno:

Bivši golman Dinamo Zagreba Miralem Ibrahimović dao je ispovest za "24 sata" u kojoj se dotakao kontroverznog neodigranog meča sa Zvezdom na Maksimiru 13. maja 1990. godine.

On je trebalo da meč počne u prvih 11 umesto Dražena Ladića, ali je nastao haos.

- Izašli smo za zagrevanje, kao i uvek. Bili smo iza gola kod južne tribine. Bilo je to najneobičnije zagrevanje u karijeri. U jednom trenutku sam na golu, a ispred mene za navijačem trči policajac. Bilo je strašno, Delije su me gađale kamenjem, ali nisam osetio da me nešto pogodilo. Najviše me bilo strah za suprugu i ćerku koje su bile na zapadnoj tribini. Više sam razmišljao o njima nego o sebi - kaže ibrahimović.

On je uz Zvonimira Bobana bio jedan od retkih koji su se našli na terenu tokom haosa.

- Škrinjar je dobio pendrekom po leđima. Policajac ga je baš žestoko udario, a bio sam na par metara kad je Boban udario policajca. Mene policajci nisu dohvatili, ali nažalost Vjeku i navijače jesu. Bilo je spasavaj se ko može. Ma videlo se odmah kad smo izašli na zagrevanje da situacija nije normalna. Pa policija je navijačima Crvene zvezde dopuštala da krenu s ekscesima. Kao da je bilo jasno da od fudbala taj dan neće biti ništa - rekao je on.

Posle svega, ostao je nekoliko časova zarobljen u svlačionici i bio je veoma zabrinut za najmilije.

- Ja sam i dalje bio zabrinut za suprugu i kćerku. Nisam znao jesu li one dobro, jer smo oterani u svlačionicu dok je haos još trajao. Kasnije su došle na mesto gde se inače okupljala naša ekipa. Laknulo mi je - rekao je Ibrahimović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.