HRVATI SU HTELI DA UBIJU ZVEZDINU LEGENDU: Jeziva priča potresla region!
Foto: Profimedia

strašno

HRVATI SU HTELI DA UBIJU ZVEZDINU LEGENDU: Jeziva priča potresla region!

- Imali smo dogovor ubiti Piksija!" Svi su govorili isto, kako su dobili naredbu da ubiju Dragana Stojkovića - rekao je Ahmatović

Objavljeno:

Utakmica između Crvene zvezde i Dinama iz Zagreba .1990. godine na Maksimiru nikada neće biti zaboravljena, a posle 30 godina otkriveni su novi strašni detalji

Istorijski meč, koji je najavio raspad Jugoslavije, obeležio je Zvonimir Boban, kada je napao policajca Refika Ahmetovića prilikom upada domaćih navijača na teren. Sam Ahmetovič otkrio je da je cilj navijača bio da ubiju Dragana Stojkovića Piksija.

- Mogao sam ga ubiti. Napao me na radnom mestu. Kuže ga je spasio jer ga je odvukao od mene. Mi smo hteli da smirimo situaciju, a Boban je pozivao Bed Blu Bojse na teren. To je bilo režirano. Imao sam napunjen pištolj i kolege su me nagovarale da pucam, ali nisam hteo. Da se utakmica nastavila, bilo bi mrtvih - ističe Ahmetović.

- Kad smo malo stegli BBB-ovce koji su sa severa utrčali na teren i pitali ih što ih je nateralo na divljanje, čuli smo sledeće: "Imali smo dogovor ubiti Piksija!" Svi su govorili isto, kako su dobili naredbu da ubiju Dragana Stojkovića. No, kako je ubrzo došlo do promene vlasti, promenile su se i policijske uprave pa nitko nije insistirao na tome da se otkrije naređenje o Piksijevoj likvidaciji - rekao je Ahmetović, a preneo je Jutarnji list.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.