PARTIZAN MOŽE DA UĐE U ISTORIJU: Prilika zlata vredna pred fudbalerima crno-belih!
FK Partizan, Foto: Starsport©

žele to!

PARTIZAN MOŽE DA UĐE U ISTORIJU: Prilika zlata vredna pred fudbalerima crno-belih!

„Poštovaćemo odluke Fudbalskog saveza Srbije"

Objavljeno:

Staloženo su u Humskoj 1 prihvatili odluku Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije. Iako su bili za to da se ili igra svih 11 kola (četiri u osnovnom delu prvenstva plus sedam u plej-ofu), kako je predviđeno kalendarom takmičenja, a kao rezervnu varijantu priložili da se odmah prekine sezona u cilju izbegavanja eventualnih povreda i što spremnijeg ulaska u narednu, u Partizanu su svesni neprilika koje je izazvala pandemije virusa COVID-19. Zato poštuju odluku većine.

A pratično se više od dve trećine superligaša izjasnilo da bi trebalo odigrati samo 27, 28, 29. i 30. rundu takmičenja.

„Poštovaćemo odluke Fudbalskog saveza Srbije. Partizan jeste zastupao drugačije mišljenje, ali u potpunosti razume da je vanredno stanje, samim tim ni okolnosti po fudbal ne mogu biti kao u redovnim okolnostima. Pretpostavljali smo da će sezona biti skraćena i povinovaćemo se današnjoj odluci, iako smo očekivali da ćemo igrati do kraja“, pojasnio je MOZZART Sportu Miloš Vazura, generalni direktor Parnog valjka.

S obzirom da crno-beli zaostaju 11 bodova za Crvenom zvezdom i da je osvajanje titule nemoguća misija, planovi su odmah presmereni na drugi kolosek. Partizan je učesnik završnice Kupa Srbije i gledaće da odbrani pehar koji je već četiri sezone njegovo vlasništvo.

„Dobro je što ćemo imati priliku da se borimo za pehar kupa. Želimo trofej u tom takmičenju, da postanemo prvi klub na ovim prostorima, računajući i bivšu državu, koji je osvojio pet puta zaredom trofej kupa i sve naše misli su usmerena ka tome. Naravno, nećemo zanemariti prvenstvo, pošeteno ćemo odraditi preostala četiri kola“.

Eventualna povoljna okolnost krajcovane sezone je u činenjenici da će naši klubovi, predstavnici u UEFA takmičenjima, imati dovoljno vremena da se preko leta spreme za kvalifikacije.

„To jeste jedan plus, igrači će imati mogućnost da se po okončanju ove sezone valjano odmore i prođu kvalitetne pripreme za narednu, mada se, iskreno rečeno, bojim za njih. Preduga je bila pauza, najduža u njihovim karijerama, strahujem da u narednim utakmicama ne bude povreda. Bilo bi nešto drugačije da se igralo svih 11 kola, ali pošto je ceo svet u situaciji s kojom se nikad ranije nije sreo, poštovaćemo odluku FSS da se sezona završi na ovaj način“.

Jasno je da mnogo toga neće biti kao pre. Ni blizu.

„Najviše me pogađa što će se utakmice igrati bez prisustva publike. Biće to ozbiljan udarac na kvalitet fudbala. Nije isto sa ili bez navijača. Nažalost, u to smo se mi u Partizanu nekoliko puta uverili minulih sezona, protiv Dinama iz Kijeva i AZ Alkmara imali smo prednost i siguran sam da bismo te evropske utakmice dobili da su Grobari bili na tribinama. Ovako, biće to veliki gubitak, sam osećaj da gledamo takmičarski fudbal neće biti isti“, dodao je Miloš Vazura.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.