I FUDBALERI U RUSIJI SU DOPINGOVANI: FIFA izašla u javnost sa novim šokantnim tvrdnjama!
Doping - ilustracija, Foto: Reuters

LOŠE VESTI SA ISTOKa

I FUDBALERI U RUSIJI SU DOPINGOVANI: FIFA izašla u javnost sa novim šokantnim tvrdnjama!

- Fifa blisko saradjuje sa WADA kako bi se istrage što pre završile - navela je svetska kuća fudbala

Objavljeno:

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) očekuje da će do kraja ovog meseca dobiti dokaze iz moskovske laboratorije, koji bi mogli da razotkriju mogući doping fudbalera u Rusiji.

Fifa je danas saopštila da se nalazi medju sportskim organizacijama koje su prošle nedelje tokom video konferencije sa Svetskom anti doping agencijom (WADA) dobile nove informacije o novim dokazima vezano za doping ruskih sportista.

WADA deli podatke uzoraka testiranih do 2015. godine i kontaminiranih do 2019. godine, koje je dobila iz laboratorije u Moskvi.

Pod sumnjom je 298 sportista, a istrage su predate u 27 medjunarodnih federacija i jednom organizatoru takmičenja.

"Fifa je 30. aprila učestvovala u razgovorima sa WADA i obaveštena je da će do kraja maja dobiti sve informacije", navodi se u saopštenju Fife.

Nije poznato koliko je fudbalskih slučajeva od 298 osumnjičenih.

Fifa i WADA su uoči Svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, saopštile da nijedan igrač domaće ekipe nije umešan u doping skandal.

- Fifa blisko saradjuje sa WADA kako bi se istrage što pre završile - navela je svetska kuća fudbala.

Istražitelji WADA su prošle godine dobili dokaze iz moskovske laboratorije i pokušavaju da reše slučaj rasprostranjenog dopinga ruskih sportista. Otkrili su da je podacima manipulisano, što bi pokrenulo novi talas disciplinskih postupaka u raznim sportovima.

Ruske vlasti su u više navrata negirale umešanost i okrivile su uzbunjivača, bivšeg direktora laboratorije Grigorija Rodčenkova da je vodio doping program.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.