NAJTUŽNIJA FUDBALSKA PRIČA: Objavio da je potpisao za Real, a sada kao klošar radi na otpadu!
Luis Enrike dos Santos Peti, Foto: Printscreen

PROP'O

NAJTUŽNIJA FUDBALSKA PRIČA: Objavio da je potpisao za Real, a sada kao klošar radi na otpadu!

- Biznismen je pregledao snimak koji je moj otac objavio na YouTube-u kada sam imao osam ili devet godina. Odveo je mene i moju porodicu na probu u Ole Brasil. Svideo mu se moj fudbal i tu sam ostao tri ili četiri godine - rekao je Peti

Objavljeno:

U vreme kada je fudbal popularniji nego ikad veliki broj mališana sanja da jednog dana postanu profesionalci, igraju u vrhunskim klubovima i osiguraju sebi egzistenciju.

Taj san kao dečak imao je Luis Enrike dos Santos Peti. Brazilac je kao 14-godišnjak 2012. godine stigao iz domovine u Španiju kako bi bio na probi prvo u Betisu, a zatim u Real Madridu. Danas radi na otpadu.

Rođen u brazilskoj zemlji Alagoas kao vrlo mlad je otišao u Sao Paulo nakon što je jedan od biznismena pregledao njegov snimak. Bilo je to kada je imao osam godina.

- Biznismen je pregledao snimak koji je moj otac objavio na YouTube-u kada sam imao osam ili devet godina. Odveo je mene i moju porodicu na probu u Ole Brasil. Svideo mu se moj fudbal i tu sam ostao tri ili četiri godine.

Nakon toga testirao ga je Kruzeiro, ali ubrzo je stigao poziv iz Španije. Prvo je boravio u Betisu, nakon toga u Real Madridu. Zadovoljio je, ali zbog birokratskih problema nije ostao u toj zemlji.

- Već smo bili kupili karte za Brazil kad je stigao poziv iz Reala. Trebalo je tu da ostanem mesec dana, da igram nekoliko mečeva - govori Dos Santos koji je obišao trening kamp Valdebebas, objavio fotografije s treninga, tvrdio da je novi igrač Reala, ali nekoliko dana kasnije mu je poručeno da mora nazad u Brazil.

Danas, ovaj 22-godišnjak radi na otpadu papira i plastike u Uberabi, međutim još nije odustao od sna da postane profesionalni fudbaler.

- Radim kao asistent na otpadu za reciklažu papira i plasite. Moj san je da zaigram ponovo. Samo trebam priliku da pokašem dar koji mi je dao Bog. U fudbalu ima dosta prevara. Neko nekog uvijek pokušava prevariti. Kako sam nizak, presudila je moja visina, a ne kvalitet. Kad bih imao isti talenat kao drugi, preferirali bi nekog višeg od mene - požalio se Peti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.