HTELI SU ME I ZVEZDA I PARTIZAN, ALI ODJEDNOM... Bivši kapiten Rada posle mnogo priča završio u Španiji!
Nikola Maraš, Foto: EPA/Manuel Araujo

bilo je spekulacija

HTELI SU ME I ZVEZDA I PARTIZAN, ALI ODJEDNOM... Bivši kapiten Rada posle mnogo priča završio u Španiji!

– Kada nema rada sa loptom i duela na trerenu osećaj je mnogo drugačiji. Prvi korak od pre nekoliko dana je da možemo da trčimo, a sledeće nedelje svi igrači imaće testove i ukoliko ne bude većih problema krenućemo da treniramo u kampu po grupama

Objavljeno:

Skoro dva meseca fudbal je u ‘nokdaunu’, klubovi u problemima, igrači u karantinima uz individualne treninge i konačno je došla lepa vest iz Španije. Sezona će se nastaviti u oba ranga, što je jedva dočekao Nikola Maraš, stub odbrane Almerije, koja juri povratak u Primeru.

Bivši kapiten Rada je u razgovoru za HotSport pričao kako nije lako bez posla na terenu, ambicijama i preostalom poslu u crveno-belom dresu.

– Kada nema rada sa loptom i duela na trerenu osećaj je mnogo drugačiji. Prvi korak od pre nekoliko dana je da možemo da trčimo, a sledeće nedelje svi igrači imaće testove i ukoliko ne bude većih problema krenućemo da treniramo u kampu po grupama. Jedva čekam da zakoračim na teren posle 7. maja – kaže Maraš.

Neki načelan plan se polako ‘kocka’.

– Prema najnovijim informacijama mečevi treba da krenu bez publike od 12.juna. Svaki dan su predviđene utakmice, izuzev ponedeljka, a zbog TV prenosa usklađeni termini su 17, 19, 21 i 23 časa. Kod nas je preostalo jedanaest kola i četiri meča baraža.

Sve treba da se okonča prema upustima UEFA.

– Jedno je sigurno da se sezona nastavlja, a da je ovakav epilog neminovan uslovile su finansije. Samo ako se sve privede kraju, brojne ekipe neće imati finansijski krah i moći će da se takmiče u narednom prvenstvu. Novac od sponzora i TV prava je najveći deo budžeta.

Almerija je od letos u rukama bogatog šeika iz Saudijske Arabije.

– Gospodin Tur El Šeik je veoma prvržen klubu, posvećen poslu i nedavno je gradu donirao milione u borbi protv korone u teškim vremenima. Plate nam nisu dirane, a sve je pod konac.

Srpski defanzivac je stigao iz Šavesa na pozajmicu, a tu ima još naših internacionalaca.

– Raća Petrović je napustio Sporting, a golman Nikola Rosić je član kluba, ali je otišao na pozajmicu u Seltu. Igram standardno i cilj je povratak u Primeru uz novi ugovor, pošto Almerija ima pravo otkupa na leto. Najvažnija misija oko koje razmišljam da ekipa bude na prva dva mesta na tabeli.

Trka će da bude veoma zanimljiva do poslednjeg kola.

– Biće žestoko, a konkurenti su Kadiz, Saragosa, Ueska i Đirona. Ne znam koliko će pauza ostaviti traga, mada je jasno da moj tim koji je letos angažovan ima kvalitet da dođemo do cilja.

Pre Španije se spominjao eventualni povratak u Beograd.

– Bilo je priča oko Crvene zvezde i Partizana, ali je na tome ostalo. U Portugalu sam odigrao preko 60 mečeva za dve sezone, usledio je korak napred i ovde mi je super, upisao sam 28 mečeva.

Danima se po medijima vrte priče oko letnjih kupovina i šampionske trke.

– Svaki dan se spomene neko kao Mbape i Haland za Real, da će otići Hamas i Bejl, a Martinez iz Intera je pik Barse. Što se tiče trke za titulu, po meni veće šanse ima Real, a biće veoma uzbudljivo.

Na kraju u bliskoj perspektivi defanzivac ima jednu želju.

– Samo da uspem sa Almerijom, a posle ako bude po planu i prava forma da postanem član najbolje selekcije Srbije. Dolazi do smene generacije, mi mladi smo na sceni i logično je da preuzmemo polako glavne uloge – poručio je na kraju razgovora za HotSport.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Hotsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.