SAVO ME JE VRATIO U ŽIVOT: Kod Mirkovića sam bio skroz sklonjen! Nisam čak ni trenirao sa prvim timom!
Bojan Ostojić se setio dosadašnje karijere u Partizanu, Foto: Starsport©

Prisetio se i prošlih vremena

SAVO ME JE VRATIO U ŽIVOT: Kod Mirkovića sam bio skroz sklonjen! Nisam čak ni trenirao sa prvim timom!

Iskusni fudbaler kaže da ne bi voleo da mora da se trenira u maskama i rukavicama

Objavljeno:

Bojan Ostojić u utorak je stavio paraf na novi jednogodišnji ugovor sa Partizanom.

Iskusni štoper crno-belih će po svemu sudeći jednog dana i završiti karijeru u crno-belom dresu, ali do tog trenutka ima još vremena.

Njegov paraf na novi ugovor je bio prilika da putem video poziva porazgovara sa novinarima i priseti se onih lepih, ali i manje lepih trenutaka od kada je stigao u Humsku, kao i da kaže šta on misli oko aktuelne situacije sa pandemijom.

- Kada sam stigao 2016. godine bio sam četvrti ili peti štoper. Tu su bili Gregor Balažic, Sedrik Gogua, Bleki Milenković... Sve sjajni momci. Ali uspeo sam da se izborim za mesto u timu - prisetio se Ostojić.

Promenio je nekoliko trenera u Partizanu, svako je imao svoje zahteve, ali ističe da se uvek on kao igrač prilagođavao trenerima.

- Samo što kod mene neki treneri nisu videli da mogu da doprinesem klubu, a aktuelni stručni štab me je vratio u život. Svi znamo da je to tako. Pre nego što su došli Savo (Milošević) i Đumi (Milan Đuričić prim. aut.) nisam ni trenirao sa ekipom čak godinu i po dana. Totalno sam bio sklonjen, a ovaj stručni štab mi je ukazao poverenje da se vratim u startnih 11. Nadam se da sam im vratio na najlepši mogući način - podsetio je Ostojić na vreme kada Zoran Mirković nije računao na njega.

Još kako im je vratio. Već posle mesec dana postigao je pobedonosni gol za trofej u Kupu Srbije protiv Crvene zvezde na njenom stadionu. Ipak, to mu nije jedini najdraži momenat.

- Najlepši je kada sam potpisao za Partizan, to mi je bila prvobitna želja i to mi se ostvarilo. Što se tiče ostalih najlepših momenata tiče, osvajanje ’duple krune’, pogodak protiv Vojvodine u 90. minutu jer mi se dva dana ranije porodila supruga, pa gol u finalu Kupa i slavlje sa šefovima Miloševićem i Đuričićem. Puno je utakmica koje su ostale u lepom sećanju, nadam se da neće ostati na tome.

Za Ostojića u klubu važi da su mu pare „ostali dužni“ Nikola Milenković, Sveta Marković, sada i Strahinja Pavlović. Štoperi koje je on „oformio“ i koji su iz njega stasali u sjajne igrače.

- I sada ima puno talenata, ali ne bih vam otkrivao imena sada. Pratim celu školu fudbala Partizana, od onih najmlađih, pa evo do nas ’matorih’. Ima puno talentovane dece i budućih bisera, vreme će pokazati.

Bojan Ostojić
Bojan Ostojićfoto: Starsport©

Važi za jednog od onih igrača koji podižu atmosferu u svlačionici, pa mu teško pada socijalna distanca i najave da igrači neće moći da imaju puno kontakata kada budu počeli sa treninzima.

- Ne vidim svrhu da se svi okupimo na 'Teleoptiku' i da se ne pozdravimo. Ja bih se prvi pozdravio sa svima, a ako je jedan zaražen, onda ćemo morati svi u karantin, čak i stručni štab. Šta odluče, tako ćemo raditi, mi smo samo izvršioci radova, što se kaže.

Iako je među najstarijima, važi za jednog od najspremnijih igrača u timu. Problema sa kilogramima nema, čak je priznao da je skinuo nekoliko, što je u danima izolacije prava retkost.

Bojan Ostojić kaže da bi mu bilo čudno da mora da nosi masku i rukavice
Bojan Ostojić kaže da bi mu bilo čudno da mora da nosi masku i rukavicefoto: Starsport©

- Dobijamo video-materijal od trenera Marka Stojanovića, svakog dana treniramo to što on od nas traži. Vidite i sami da niko ne zna kada će da se nastavi sezona, pa moramo da imamo neku aktivnost i da fizički koliko-toliko budemo spremni. Ali ništa bez ekipnog treninga dok ne budemo zajedno, to je najbolji trening za sve. Voleo bih da bude tako, bez maski i bez rukavica, da bude sve kao što je bilo pre 45 dana.

Da li bi ritam sreda-subota bio problem za vas igrače?

- Mi smo i ranije igrali u tom ritmu, igrali smo Evropu, pa prvenstvo celu jesen. Bavimo se tim poslom i moramo da se naviknemo na sve. Pre svega, i glavu da spremimo za taj težak ispit, neće biti lako. Radili smo ovih 45 dana svako individualno i mislim da nam neće biti problem.

Na kraju se Ostojić osvrnuo i na gubitke koje je crno-bela porodica doživela u prethodnom periodu, kada su preminula velika imena među partizanovcima, poput Radomira Antića i Miroslava Gajića.

- Iskren da budem, velika su to imena što se fudbala i navijača tiče. Ima tu još nekih imena koja su bila bliska klubu, a kojih više nema. Možemo samo da žalimo za njima. Nedostajaće nam. Dosta toga je moglo da se nauči od Radomira Antića. Miša Tumbas je podizao atmosferu na tribinama, na stadionu, čak i na košarkaškim terenima. Nedostajaće sigurno i ostaje veliki žal za njima - završio je iskusni defanzivac Partizana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.