MOJI MOMCI NISU TIM, VEĆ VIŠE OD TOGA: Slavoljub Đorđević stavlja zdravlje na prvo mesto, pa tek onda fudbal!
Slavoljub Đorđević, Foto: Printsreen/ Youtube

izjava

MOJI MOMCI NISU TIM, VEĆ VIŠE OD TOGA: Slavoljub Đorđević stavlja zdravlje na prvo mesto, pa tek onda fudbal!

Govorio je šef stručnog štaba mladih Zvezdinih bisera i o tome koliko je čvrst njihov međusobni odnos i koliko se to zajedništvo ogleda i u ovoj situaciji

Objavljeno:

Trener omladinaca srpskog šampiona Slavoljub Đorđević je za klupsku televiziju govorio o aktuelnoj situaiji, te o odnosu igrača u taboru ekipe.

- Brzo smo uspeli da se adaptiramo na novonastalu situaciju. Napravili smo plan i program i svakodnevno imam konferencijske pozive sa po šest igrača u grupi gde razmenjujemo iskustva u vezi treninga, sporta, porodice i čitave situacije. Tu sam na raspolaganju i uvek ukoliko im zatreba neki savet. Deca su na visokom nivou, vrlo profesionalno su pristupili svim obavezama i mogu da kažem da sam ponosan na njih. Poštuju ono što im kažemo i mi iz kluba, kao i sve savete stručnjaka i lekara. Najvažnije je da ostanu zdravi, ne samo oni, već i njihove porodice - ističe Đorđević.

Otkrio je Đorđević i kako sada izgledaju treninzi njegovih izabranika.

– Morali smo da utvrdimo sa igračima neke osnovne stvari, kao što su to da li žive u kući ili stanu, da li imaju u blizini neki teren, kakvi su im uslovi za rad i slično. Na konto toga je kondicioni trener Igor Delibašić napravio plan kako bi ostali u dobroj fizičkoj spremi. Što se rada sa loptom tiče, napravili smo neke vežbe koje zahtevaju dosta improvizacije. Igrači rade na tehnici, prijemu, vođenju lopte, driblinzima, preciznosti i tako dalje. Sve zavisi od toga šta ko najviše treba da unapredi. Bitno je samo da se dečaci ne izlažu virusu, ali se trudimo i da im olakšamo ovaj period što je više moguće.

foto: FK Crvena zvezda

Govorio je šef stručnog štaba mladih Zvezdinih bisera i o tome koliko je čvrst njihov međusobni odnos i koliko se to zajedništvo ogleda i u ovoj situaciji.

– Mi smo izgradili porodični odnos i to se vidi u ovakvim trenucima. Uvek sam insistirao da ne budu tim, već mnogo više od toga – porodica. Zato mi je drago što ovaj period ne utiče na njih tako da se manje čuju, već održavaju kontakt, analiziraju svoje utakmice i drže se zajedno. Kad sam ja bio omladinac, mene je zahvatilo bombardovanje, tako da otprilike znam kako im je. Izuzetno psihološki teška situacija, ali morate da je prihvatite i ne smete da se predate. U sportu se teško gradi, a veoma lako ruši i samo oni najuporniji i najdisciplinovaniji će uspeti. Zato insistiram da ležu na vreme kako bi ujutru mogli da istreniraju, da imaju normalne obroke i da ostanu u što boljoj formi za povratak na teren.

Fenomenalna sezona je iza omladinaca crveno-belih, a Đorđević željno iščekuje povratak na teren.

– Ponosan sam na njih. Tri godine smo zajedno, selektirao sam ih i to je bio mukotrpan rad koji je ove godine naplaćen sjajnim rezultatima, pre svega u Evropi. Oni su i prethodnih godina sve osvajali, ali sada su se dokazali na međunarodnom nivou i pokazali da ih čeka sjajna budućnost u seniorskom fudbalu. Naravno da željno iščekujem povratak na teren, ali je najvažnije da svi ostanemo zdravi – podvlači Đorđević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.