ČUVENI FUDBALSKI PORTAL PISAO O ZVEZDI: Tekst koji će oduševiti sve Delije!
Foto: Starsport©

lepo

ČUVENI FUDBALSKI PORTAL PISAO O ZVEZDI: Tekst koji će oduševiti sve Delije!

Sećaju se te čuvene generacije koja je pokorila Stari kontinent

Objavljeno:

Čuveni fudbalski portal Goal.com je posvetio tekst legendarnoj generaciji Crvene zvezde, koja se 1991. godine popela na krov Evrope i podgila Uštati pehar.

Takav podvig se verovatno nikada neće ponoviti na ovim prostorima, pošto je od tada fudbal otišao u potpuno drugom smeru i za timove sa prostora Balkane je postalo jako teško kvalifikovati se u Ligu šampiona, a kamoli osvojiti je.

Ipak, te 1991. Crvena zvezda je uspela ono što nikome nije sa prostora bivše Juge i pobedom nad Olimpikom iz Marseja, na stadionu Sveti Nikola, došla je do najvećeg uspeha u bogatoj istoriji.

Upravo o tome portal Goal.com je pisao, a igrače Crvene zvezde iz te generacije je dizao u nebesa. OVDE možete da pročitate kompletan tekst, a mi smo za vas izdvojili najzanimljivi deo.

- Na golu je bio inspirativni kapiten Stevan Stojanović, Miodrag Belodedić je bio ključni greben u odbrani, pošto je već osvojio Kup evropskih šampiona sa Steauom iz Bukurešta, dok su vrhunsko talentovani kvartet Siniša Mihajlović, Vladimir Jugović, Robert Prosinečki i Dejan Savićević formirali jedan od najvećih vezih redova u istoriji klupskog fudbala - napisao je Džoš Tomas, novinar portala Goal.com.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)

.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.