SUPERLIGA SE NE NASTAVLJA 18. MAJA: Ta opcija odmah otpada!
Superliga neće se nastaviti 18. maja, Foto: Pixabay / Espreso ilustracija

ne zavisi od njih

SUPERLIGA SE NE NASTAVLJA 18. MAJA: Ta opcija odmah otpada!

Iz Zajednice poručuju da ne sede skrštenih ruku i da se razmišlja o datumima

Objavljeno:

Generalni sekretar Zajednice Superlige Darko Ramovš izjavio je da niko sa sigurnošću ne može da kaže kada će se takmičenje nastaviti.

Pandemija koronavirusa zaustavila je fudbal u čitavom svetu, a u Srbiji se pojavila naznaka da bi mogao da se nastavi 18. maja.

Ramovš je to demantovao prostim pogledom na kalendar.

- Niko u ovom detalju nije obratio pažnju da je 18. maj u stvari ponedeljak, a pošto se fudbal u Srbiji uglavnom igra vikendom ili eventualno sredinom nedelje, ta opcija u startu otpada - rekao je Ramovš u izjavi za "Večernje novosti".

Darko Ramovš o nastavku Superlige Srbije
Darko Ramovš o nastavku Superlige Srbijefoto: Starsport©

- Niko u Zajednici Superlige ne sedi skrštenih ruku. Ponavljam, čekamo preporuke medicinskih stručnjaka, kao i zvanične odluke državnih organa, ali se svakodnevno bavimo raznim opcijama - dodao je generalni sekretar Zajednice Super i Prve lige Srbije.

Potvrdio je da zvanične odluke, čak ni njene naznake, još uvek nema.

- Razmišljamo o eventualnim datumima nastavka lige, terminima za Kup Srbije, varijantama sa plej-ofom i plej-autom ili bez njih. Sa ispadanjem iz lige i popunjavanjem elitnog takmičenja. U ovom trenutku ništa ne možemo konkretnije da kažemo iz prostog razloga što celu situaciju diktira nešto što je već skoro više od dva meseca jače od svih nas, jače od cele planete, a to je opasni virus - podvukao je Ramovš.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.