KUP ŠAMPIONA SA ZVEZDOM ILI TREĆE MESTO SA HRVATSKOM: Evo šta je odgovorio Robert Prosinečki!
Robert Prosinečki, Foto: Starsport©

veoma zanimljiv intervju

KUP ŠAMPIONA SA ZVEZDOM ILI TREĆE MESTO SA HRVATSKOM: Evo šta je odgovorio Robert Prosinečki!

- Nikada neću zaboraviti Zvezdu - rekao je legendarni fudbaler

Objavljeno:

Robert Prosinečki je ostavio neizbrisiv trag u Crvenoj zvezdi i za njega se može reći da je najveći i najomiljeniji Hrvat koji je igrao na beogradskoj Marakani.

Popularni Robi je bio član čuvene generacije Zvezde koja je 1991. godine osvojila Kup evropskih šampiona, tako što je u Bariju bila bolja od Marseja posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

- Moj odnos je prema Zvezdi je uvek isti. To je klub koji je mi je pomogao dok sam bio igrač, a onda i kao trener. Ja imam sa Zvezdom sjajne odnose, uzajamno smo davali jedno drugom. Nikada neću zaboraviti Zvezdu - rekao je Prosinečki u hrvatskom podkastu A1.

foto: Starsport©

Robi je upitan da odgovori na pitanje koji uspeh mu je najdraži u karijeru: Kup šampiona sa Zvezdom, titula prvaka sveta sa omladinskom reprezentacijom Jugoslavije u Čileu 1987. godine ili treće mesto na SP sa Hrvatskom 1998. godine.

- Sve su mi drage! Početak naših karijere je obeležio Čile i tu smo krenuli. Mnogo je draga titula, koja nam je dala dodatni impuls za nastavak karijere. Od tih Čileanaca retko ko nije napravio veliku karijeru - rekao je Robi i osvrnuo se odmah na titulu sa Zvezdom.

- Neće se više desiti da neko sa Balkana osvoji Ligu šampiona, to je sada prosto nemoguće. To je bio miks najtalentovanijih igrača na Balkanu, Zvezda je uzela najbolje što je dalo ovo podneblje. Mi nismo bili svensi koliko smo bili dobri i onda kad dođeš do četvrtfina shvatiš da imaš sjajan tim. Kada smo pobedili Bajern onda smo shvatili da možemo do titule šampiona Evrope.

Prosinečki smatra da je Hrvatska 1998. godine mogla i do titule šampiona sveta. On je ušao u 90. minutu protiv Francuske, ali nije bilo pomoći.

- Velika je stvar da budeš treći na svetu, a mislim da smo mogli više. Tiram daje gol, koji nije dao gol ne znam ni ja koliko...

Dotakao se i odnosa sa Draganom Džaijićem.

- Korektan i super odnos smo imali uvek, i kada sam igrao i kada sam bio trener. Velika zvezda koja je obeležila jugoslovenski fudbal.

Robi je uvek direktan, nema dlake na jeziku i priča ono što misli.

- Neki bi ti ovo prećutali, ali ja ti ne mogu reći da nisam igrao u Crvenoj zvezdi kada sam igrao u Crvenoj zvezdi - zaključio je Prosinečki u podkastu A1.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.