ODRŽAN SASTANAK UEFA: Moguća tri scenarija za baraž, pričalo se i o nastavku liga i evropskim takmičenjima!
UEFA, ilustracija, Foto: Profimedia

traži se rešenje

ODRŽAN SASTANAK UEFA: Moguća tri scenarija za baraž, pričalo se i o nastavku liga i evropskim takmičenjima!

„Važno je još istaći da su rokovi klubovima za licenciranje pomereni za mesec dana, dakle do 30. juna”

Objavljeno:

U utorak je održan novi sastanak (putem video konferencije) predstavnika UEFA sa generalnim sekretarima evropskih fudbalskih asocijacija.

“Sastanak je protekao u veoma konstruktivnoj atmosferi. UEFA prati razvoj situacije sa virusom KOVID 19 i svi Savezi su dobili preporuku da se nacionalna takmičenja završe u postojećim formatima. Ukoliko to nije moguće, formati se mogu menjati u skladu sa okolnostima, ali se ide ka tome da se okončaju i prvenstva i kup takmičenja u svim raspoloživim terminima“ – izjavio je za sajt FSS, generalni sekretar naše organizacije Jovan Šurbatović.

Što se tiče baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, moguća su tri scenarija za odigravanje polifinalnih i finalnih utakmica: – Septembar i oktobar – Oktobar i novembar – Obe utakmice u novembru

„Učesnici baraža bi trebalo da pošalju stvoj stav u UEFA koja će konačnu odluku o terminima baraža doneti 27. maja na sednici Izvršnog odbora. Mi ćemo narednih dana u dogovoru sa sportskim sektorom i selektorom, izaći sa konkretnim predlogom koji ćemo potom dostaviti UEFA“ – kaže Šurbatović.

Rival Srbije, podsetimo, biće selekcija Norveške. Pobednik tog meča sastaće se sa boljim iz duela Škotska – Izrael. Razgovarano je i o završetku evropskih klupskih takmičenja, pa se očekuje da se Liga šampiona i Liga Evrope nastave u avgustu. Predloženi termini za završnicu su 27. (Finale LE) i 29. avgust (finale LŠ).

„Važno je još istaći da su rokovi klubovima za licenciranje pomereni za mesec dana, dakle do 30. juna” – rekao je generalni sekretar FS Srbije Jovan Šurbatović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.