BIVŠI STANKOVIĆEV SAIGRAČ PRIZNAO SVE O ORGIJANJU U SERIJI A: Bio sam mlad i slavan, pa sam koristio privilegije!
Ernan Krespo je u Laciju i Interu bio saigrač Dejana Stankovića, Foto: EPA/Matteo Bazzi

real mu nije bio suđen

BIVŠI STANKOVIĆEV SAIGRAČ PRIZNAO SVE O ORGIJANJU U SERIJI A: Bio sam mlad i slavan, pa sam koristio privilegije!

Legendarni Ernan Krespo je bio takav napadač da se nikada neće zaboraviti

Objavljeno:

Ernan Krespo je fudbaler koji je golovima u Parmi, Laciju, Interu, Čelsiju i Milanu obeležio kraj 20. i početak 21. veka.

Sjajni argentinski golgeter, a danas trener Defense, bio je među najomiljenijim igračima među navijačima, ali i navijačicama.

- Bilo je svega, pa i orgija. U to vreme sam bio samac, slavan, mlad i fudbaler... Samo sam koristio određene privilegije. To je bila posledica velike popularnosti i slave, ali danas vidim neke koji te posledice vide kao svoj prioritet u fudbalu, a to nije dobro - rekao je Krespo.

- Nikada nisam odveo devojku svojoj kući, tek s 27 godina kada sam se počeo da se zabavljam sa suprugom Alesijom, s kojom imam ćerke. Ona je ljubav mog života i s njom sam osetio potrebu da zasnujem porodicu. Ona je prva i jedina devojka koju sam upoznao sa svojima - otkrio je Argentinac.

Tokom bogate karijere je briljirao, a Italija je postala njegov drugi dom. Međutim, sve bi bilo drukčije da je zaigrao za Real, a bilo je prilika.

- Sećam se, 2002. godine igrao sam u Laciju i bilo je pitanje ko će u Real - Ronaldo ili ja. Na kraju je Real kupio Ronalda, a ja sam ga nasledio u Interu. Da je Ronaldo ostao u Interu, potpisao bih tada za Real. Takođe, drugi put sam bio blizu Reala u 2009. I tada sam bio u Interu, ali kod Žozea Murinja i Real me je želeo. Međutim, ponudili su mi ugovor na šest meseci zbog izbora u klubu. Nisam prihvatio - priseća se Krespo.

Nakon završetka karijere, opet mu nije bilo suđeno u Realu.

- Radio sam s Karlom Anćelotijem u PSŽ-u. Nakon toga je on preuzeo Real i bila je ideja da mu budem pomoćnik u Madridu. Razgovarali smo o tome, ali je Florentino Perez želeo da pomoćnik bude Zinedin Zidan i recimo da je bio u pravu.

Podsetimo, Zidan je kao pomoćnik Anćelotija 2014. stigao do La Decime (10. titula evropskog prvaka), a potom ga je nasledio na mestu prvog trenera i zajedno sa Modrićem, Ramosom, Ronaldom i ostalima ispisao istoriju - osvojio tri Lige šampiona zaredom.

Ernan Krespo i Gabrijel Batistuta
Ernan Krespo i Gabrijel Batistutafoto: EPA/Marco Rosi

Krespo je u karijeri postigao 273 klupska gola, a za Argentinu je 35 tresao mreže te je četvrti strelac u istoriji reprezentacije. Ipak, kao da nikad nije dobio ulogu kakvu je zasluživao u nacionalnoj selekciji kod selektora Marsela Bijelse, koji je vodio Argentinu od 1998. do 2004.

- Bijelsa nikad nije želeo da spoji Gabrijela Batistutu i mene u napadu. Nikad nije ni pokušao. Kroz kvalifikacije i pripreme sam igrao od početka, a onda je stiglo Svetsko prvenstvo 2002. i ostao sam na klupi. Nije to trebalo da uradi - kaže Krespo kojem je Bijelsa u pobedi nad Nigerijom (1:0) dao desetak poslednjih minuta.

Nakon toga je usledio poraz od Engleske (0:1), Krespo je igrao pola sata, a isto je bilo i u remiju sa Švedskom (1:1), protiv koje je u 88. minutu dao gol, ali je Argentina ispala.

Krespo je kroz karijeru osvajao titule prvaka Argentine sa Riverom, Italije sa Interom, tadašnji Kup UEFA sa Parmom, uz četiri italijanska Superkupa, a u finalu Lige šampiona 2005. dao je dva gola u pet minuta. Ipak, i pored vođstva Milana 3:0 na poluvremenu, Redsi su u šest minuta nastavka senzacionalno izjednačili na 3:3 i na kraju postali evropski prvaci posle penala u Istanbulu.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.