SVIĐA MU SE ĐOKOVIĆEV PLAN ZA POMOĆ TENISERIMA, ALI MU JE NAŠAO MANU: Dobar je, samo ima jedan problem!
Žoao Souza se slaže sa Đokovićevim planom, ali vidi i jednu manu, Foto: AP

Ipak je saglasan sa inicijativom

SVIĐA MU SE ĐOKOVIĆEV PLAN ZA POMOĆ TENISERIMA, ALI MU JE NAŠAO MANU: Dobar je, samo ima jedan problem!

Portugalac je ukazao na potencijalnu "rupu" u ovom planu

Objavljeno:

Novak Đoković je u subotu, kao predsednik Saveta igrača, poslao pismo svim teniserima sa ATP liste u vezi sa pomoći onima slabije rangiranim koji zbog prekida takmičenja zbog pandemije su upali u finansijske poteškoće.

Srpski teniser je izneo svoj plan za pomoć posle razgovora i savetovanja sa Nadalom, Federerom i ostalim igračima koji su uključeni u rad Saveta, a taj plan je podržao i najbolji portugalski teniser Žoao Souza.

Međutim, Portugalac, iako mu se sviđe Novakova ideja, pronalazi i rupu u njoj, te kao da smatra da bi je još trebalo doraditi.

- To je ideja koju je predstavio Đoković, koji je predsednik Saveta igrača. On nas je kontaktirao putem 'WhatsApp'-a. To je dobra ideja i, što se tiče mene, spreman sam da pomognem, a postoje neke stvari koje je potrebno dobro analizirati - rekao je Souza.

On bi prema Đokovićevom planu trebalo da donira 5.000 dolara, a kako on kaže među igračima kojima prema ovom planu sledi novčana pomoć ima igrača koji su bili u Top 10 ili Top 20 na svetu i zaradili su veći novac, da bi zatim iz različitih razloga pali na ATP listi daleko.

- Postoje igrači kojima bi prema planu bila ukazana pomoć, ali oni su osvojili mnogo više novca od tenisa nego ja, ali inicijativa je dobra - dodao je Souza.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.