CVETKOVIĆ ODGOVORIO NA TEŠKE OPTUŽBE DIREKTORA MILANA: Mi vodili sudiju u noćni provod? Izmišljotina! Ko je taj?
Vladimir Cvetković, Foto: Starsport©

Iznenađen optužbama

CVETKOVIĆ ODGOVORIO NA TEŠKE OPTUŽBE DIREKTORA MILANA: Mi vodili sudiju u noćni provod? Izmišljotina! Ko je taj?

Cvetković kaže da ne zna zašto sada posle više od 30 godina se potencira ta priča

Objavljeno:

Priča o čuvenoj beogradskoj magli koja je sprečila Crvenu zvezdu da postane prvak Evrope i pre one istorijske 1991. godine ponovo je aktuelna ovih dana pošto se javio nekadašnji tehnički direktor Milana Paolo Taveđa sa ozbiljnim optužbama.

Svi znaju o čemu se radi, o revanš meču osmine finala Kupa evropskih šampiona 1988. godine kada je Crvena zvezda predvođena Draganom Stojkovićem Piksijem i Dejanom Savićevićem imala u šaci moćni Milan sa Van Bastenom, Gulitom, Rajkardom i ostalima.

Posle 1:1 na "San Siru", crveno-beli su vodili 1:0 u Beogradu golom Savićevića i "rosoneri" su bili na ivici eliminacije, ali onda se desila čuvena magla, Bog je poglegao Italijane i u 64. minutu sudija je odlučio da rpekine utakmicu zbog loših uslova.

Meč se igrao ponovo od početka sutradan, završen je 1:1, a na penalima je opet sreća bila na strani Milana koji je kasnije i osvojio takmičenje, kao i naredne sezone.

Međutim, sada stižu "otrovne strelice" sa Apenina u vidu optužbi pomenutog Taveđa koji tvrdi da je između dve utakmice rukovodstvo Zvezde pokušalo da utiče na sudije tako što ih je izvodilo u noćni provod po Beogradu.

Na te optužbe je stigao odgovor tadašnjeg generalnog sekretara crveno-belih Vladimir Cvetkovića.

- Nema to veze s vezom. Izmišljotina. Pa, gde to uprava ide sa sudijama u noćne klubove. Valjda je logika da, ako se to i radi, uz njega budu nepoznati ljudi koji vole klub - kaže Cvetković za "Žurnal" i dodaje da za Taveđa nikada nije ni čuo.

Vladimir Cvetković je negirao optužbe iz Milana
Vladimir Cvetković je negirao optužbe iz Milanafoto: Beta/Branislav Božić

- Ne znam ko je Taveđa. Od Milanovih direktora poznajem Brajdu. On je gospodin, ne bi mu palo na pamet da ovako priča. Nije mi jasno zašto se 30 godina kasnije na ovaj način otvara tema o utakmici, ali i to je dokaz koliko je Zvezda velika dela napravila kad se njeni mečevi prepričavaju.

On je objasnio da je tada, kao deo Uprave crveno-belih, bio jedan od najzaslužnijih za odlaganje meča, a da to nije bio Taveđa, kako je naveo.

- Evo još jednog dokaza da je izmišljotina. Toliko se sudija uplašio što su ga navodno videli sa Zvezdinom upravom, da je poništio čist gol Milanu! Lopta je udarila u mrežu, Maza Vasilijević pokušao da izbaci. Oštetio je njih, a ne nas - ističe Cvetković.

On ne smatra da bi Zvezda pokorila Evropu te sezone i da je prošla Milan, ali žali za nekim drugim stvarima.

- Iznivelisalo se sve na kraju (Zvezda postala prvak Evrope 1991. u Bariju). Eh, da ne beše rata i embarga… Imali smo veliku nesreću, sigurno je da bismo godinama bili u vrhu, dosta i vladali. Pokazatelj koliko smo jak tim imali je i nedavna anketa na Marki. Kad se u jednom tako renomiranom listu svrstaš kao treći najbolji tim svih vremena, to ne može da bude slučajno - podvukao je Cvetković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Žurnal.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.