ATLETIKO PRED FINANSIJSKIM KRAHOM: Ako se Primera proglasi gotovom, Jorgandžije gube preveliki novac!
Atletiko Madrid, Foto: Reuters

ČOLO SIMEONE GRICKA NOKTE

ATLETIKO PRED FINANSIJSKIM KRAHOM: Ako se Primera proglasi gotovom, Jorgandžije gube preveliki novac!

Još jedna stvar koju valja naglasiti je da su Madriđani izgradnjom novog stadiona Vanda Metropolitano ušli u ozbiljne kredite, pa je jasno iz kog bi razloga ovo po njih moglo da bude veoma nezgodno

Objavljeno:

Atletiko Madrid bi mogao da doživi potpuni finansijski krah ukoliko se sezona u Španiji obustavi i trenutna tabela proglasi konačnom.

Atletiko je trenutno šestoplasiran i ako bi bila doneta odluka o završetku La lige već sad, klub bi dospeo finansijski minus s obzirom na to da bi igrao Ligu Evrope naredne sezone.

Samo Liga šampiona Atletiku donosi više od 15 odsto prihoda u budžetu, koji je oko 500 miliona evra i već ove sezone je zarađeno 77 miliona evra od ovog takmičenja, a ono još nije ni završeno, te ta cifra mogla da se kreće i između 90 i 100 miliona evropskih novčanica.

Markos Ljorente
Markos Ljorente foto: AP Photo/Jon Supe

Tim Čola Simeonea je, primera radi, osvojio Ligu Evrope 2018. godine i pri tom zaradio tek 16 miliona evra. Ruku na srce, fond drugog po rangu takmičenja se povećao od tad, ali nemerljiv je u odnosu na ovaj iz Lige šampiona.

Atletiko trenutno zaostaje bod za Hetafeom i Real Sosijedadom, koji su peti i četvrti, a juri četvrto mesto da bi igrao kvalifikacije za elitu naredne sezone.

Naravno, još jedan način da se tamo plasira je da osvoji takmičenje ovog leta, ukoliko ono uopšte bude i nastavljeno. Podsetimo, Jorgandžije su slavile nad Liverpulom i tako se preko vladajućeg šampiona Starog kontinenta plasirale u četvrtfinale Lige šampiona.

Stadion Atletika
Stadion Atletika foto: EPA/Rodrigo Jimenez

Još jedna stvar koju valja naglasiti je da su Madriđani izgradnjom novog stadiona Vanda Metropolitano ušli u ozbiljne kredite, pa je jasno iz kog bi razloga ovo po njih moglo da bude veoma nezgodno...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.