IZ ZVEZDE ODGOVORILI NA OPTUŽBE ZA PODMIĆIVANJE SUDIJA: Pa, gde to uprava vodi arbitra u noćne klubove?
Vladimir Cvetković, Foto: Starsport©

JAKE REČI CVETKOVIĆA

IZ ZVEZDE ODGOVORILI NA OPTUŽBE ZA PODMIĆIVANJE SUDIJA: Pa, gde to uprava vodi arbitra u noćne klubove?

Tadašnji generalni sekretar crveno-belih razjasnio je celu situaciju

Objavljeno:

Tadašnji direktori Crvene zvezde, prema navodima jednog od svedoka tog vremena, vodili su sudiju u noćni klub noć pre one legendarne utakmice protiv Milana u revanšu 2. kola Kupa šampiona u sezoni 88/89.

Bio je to jedan od najčuvenijih mečeva u klupskoj istoriji, koji je Zvezda izgubila posle izvođenja penala, i to u ponovljenom duelu pošto je onaj prvi, dan ranije, prekinut zbog magle.

Zvezda je do prekida vodila 1:0 golom Dejana Savićevića, imala je i igrača više, ali ne i sreće da meč privede kraju nakon milanskih 1:1, jer su vremenske prilike bile takve da je sudija Diter Pauli morao da prekine utakmicu.

Upravo je Pauli bio u centru pažnje i nakon meča, van stadiona, pošto su Zvezdini direktori želeli da ga opuste pred nastavak meča sutradan: u društvu nekoliko devojaka odveli su ga u noćni klub. Tako bar kaže tadašnji igrač Milana Taveđa.

Sada je Taveđi odgovorio kroz redove Sportskog žurnala tadašnji generalni sekretar Zvezde Vladimir Cvetković.

- Nema to veze s vezom. Izmišljotina. Pa, gde to uprava ide sa sudijama u noćne klubove. Valjda je logika da, ako se to i radi, uz njega budu nepoznati ljudi koji vole klub. Ne znam ko je Taveđa. Od Milanovih diretora poznajem Brajdu. On je gospodin, ne bi mu palo na pamet da ovako priča. Nije mi jasno zašto se 30 godina kasnije na ovaj način otvara tema o utakmici, ali i to je dokaz koliko je Zvezda velika dela napravila kad se njeni mečevi prepričavaju - poručuje Cvetković.

Nekadašnji generalni sekretar crveno-belih je demontirao jednu po jednu izjavu Taveđe. Umesto uplašenog Ćepelinija loptu je u petoj seriji "nelegalno" uzeo Rajkard, a sudija Pauli je morao da prećuti tu podvalu.

- Kad se završi i dođu na red penali, daje se spisak sudiji i samo on ima uvid ko su izvođači. Nismo mogli da znamo kako će oni da šutiraju. Eto, kaže da je promenjeno, a suština je da to nije odlučilo utakmicu. Otkud garancije i da bi Rajkard dao gol!? Možda je mlađi igrač rekao da se oseća loše i da nije u stanju da izvede jedanaesterac, pa mu je arbitar to odobrio. A možda nije ni došlo do promene. Ne razumem poentu te priče, uopšte.

Imao je još jedan jak adut.

- Evo još jednog dokaza da je izmišljotina. Toliko se sudija uplašio što su ga navodno videli sa Zvezdinom upravom, da je poništio čist gol Milanu! Lopta je udarila u mrežu, Maza Vasilijević pokušao da izbaci. Oštetio je njih, a ne nas.

Bivši generalni sekretar crveno-belih svedoči o još jednoj neistini koju je ispričao Taveđa. On se pohvalio kako je najzaslužniji što je utakmica prekinuta zbog magle odigrana sutradan ispočetka.

- Utakmica je, na predlog sudije i delegata, prekinuta sto odsto to veče. Ja sam bio na sastanku predstavnik Zvezde. Postojale su dve varijante: da se igra sutradan ili odloži za nekoliko dana. Na insistiranje trenera Branka Stankovića predložio sam da igramo sutradan, iako sam lično bio protiv. Znao sam da će da važe ulaznice, a da je pomereno na nešto duži period došao bi novi prihod od prodaje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.