TERZIĆ ZA ESPRESO: Terali su me iz Zvezde kada sam "gurnuo" Zvezdinu decu! Zakasnili smo sa Gavrićem i Nikolićem!
Zvezdan Terzić, Foto: Zorana Jevtić

pitanja novinara

TERZIĆ ZA ESPRESO: Terali su me iz Zvezde kada sam "gurnuo" Zvezdinu decu! Zakasnili smo sa Gavrićem i Nikolićem!

Vodi se politikom da nešto mora da trpi posledice - mladi igrači ili rezultat

Objavljeno:
Nikola Husein

Zvezdan Terzić, funkcioner Crvene zvezde odgovarao je u sredu uveče na pitanja domaćih novinara o trenutnoj situaciji u klubu povodom koronavirusa.

Na pitanje Espresa, može li se u narednom periodu očekivati da zbog finansijske situacije uzrokovane pomenutim virusom, malo više igrača omladinske škole bude priključeno prvom timu, Terzić je dao veoma opširan odgovor.

- Crvena zvezda je kompleksan sistem gde morate da zadovoljite mnogo nekih segmenata. Mi smo narodni klub i moramo da osluškujemo šta kaže narod. Naravno da ćemo odluke donositi ne populistički, već na način kako je najbolje za klub, odnosno onako da bi Zvezda uspela i sportski i poslovno.

foto: Starsport©

Generalni direktor srpskog šampiona je podsetio navijače na vreme kada je u jednoj sezoni bilo promovisano čak pet mladih igrača odjednom.

- Kada sam došao u klub 2014. godine, doneli smo odluku da isforsiramo pet klinaca iz omladinske škole, Jovanovića, Jovića, Grujića, Ristića i Rajkovića. To je bio točak koji je pokrenuo čitavu mašineriju koja se zove Crvena zvezda. Prihodovali smo 16 miliona evra, žrtvovali jednu sezonu. To su ta Zvezdina deca za koju me i danas pitaju u istom fazonu - kada će nova Zvezdina deca?

Zatim se dotakao detalja iz 2015. godine i meča protiv Radničkog na Marakani.

- Navijači Zvezde nisu imali strpljenja za tu decu i posle godinu dana su povikali "Uprava, napolje". Sada kada imamo Ligu šampionu bez Zvezdine dece, sada pitaju gde su ona. A, ja njih pitam gde ste bili 2015. godine kada ste terali upravu a forsirali smo mlade igrače?

foto: Starsport©

Vodi se politikom da nešto mora da trpi posledice - mladi igrači ili rezultat.

- Narodu je teško udovoljiti. Mora se voditi izbalansirana politika. Crvena zvezda mora da bude šampion svaku godinu, mora se plasirati u grupnu fazu evropskih takmičenja, a mora i da forsira svoju decu. Znači, mnogo smo stavili zahteva pred nas, ako želimo da klub bude uspešan kako sportski tako poslovno. Uvek se desi da dođe do nekog disbalansa i da nešto trpi - ili rezultat, ili deca iz omladinske škole.

foto: Starsport©

U slučaju Gavrića i Nikolića, Terzić je priznao da su malo zakasnili sa njihovim ulaskom u prvi tim.

- Mi smo u prethodnom periodu mnogo uložili u Omladinsku školu, pre svega u infrastrukturu, pa u trenerski kadar i mislim da smo pokupili sve što vredi u Srbiji i regionu i doveli u Crvenu zvezdu. Naravno, treba vremena da oni sazre. Ne može sve preko noći da da rezultate, a mislim da smo na dobrom putu i ne smemo da žurimo sa forsiranjem tih klinaca. Iskreno da kažem, mislim da smo zakasnili šest mesci. Gavrića, Nikolića i Petrovića smo od prošlog avgusta morali da forsiramo onako kako smo to radili od ove zime. U zastoju smo šest meseci, a to ne sme da nam se dešava. Na kraju krajeva kada gurnete mladog igrača, treba ga neko vreme istrpeti. Pomenuta trojica su ovih šest mečeva u prvenstvu bili ponajbolji u timu, što je dokaz da su mogli da startuju i prošle jeseni kada nisu bili toliko zreli, pa bi ih vukli ostali igrači - završava Terzić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.