BOLJE MU JE ŠTO JE DOVEO MILINKA: Teško da će ga neko sa ovih prostora nadmašiti - Prosinečki se oprostio od Antića
Robiju je kao i svima ovo teško palo, Foto: Starsport©

TUGA DO NEBA

BOLJE MU JE ŠTO JE DOVEO MILINKA: Teško da će ga neko sa ovih prostora nadmašiti - Prosinečki se oprostio od Antića

- Stalno se smejao. Verovao sam do sinoć da će sve to proći. Na veliku žalost – nije - rekao je Robert Prosinečki

Objavljeno:

Vest o smrti Radomira Antića potresla je čitav svet, otišao je velikan, čovek koji je ostavio neizbrisiv trag u fudbalu.

Svi se opraštaju od bišeg selektora Srbije, a jedan među mnogima je Robert Prosinečki, koji je blisko sarađivao sa srpskim stručnjakom u Realu, ali ono pravo je bilo u Ovijedu.

Robi se priseto kako vremena kada je umesto Prosinečkog, Antić doveo u Milinka Pantića u Atletiko.

- Vidiš ti šta ti je fudbal, i taj život. Da sam ja došao, možda ne bi bilo te Atletikove duple krune. Za njega je ispalo bolje što je došao Milinko, ja sam otišao u Barselonu. Neko je to tako zapisao. On je voleo takve igrače. Jakog prekida. Na tome je bazirao i detalje. Donosio sam mu je tako u Ovijedu. I zato me je cenio - rekao je Robi za Mozzart sport.

Kolika je veličina Radomir Antić u Španiji najbolje govori naslovna stranica Marke.

- Za sebe nekada kažem da sam Madridista. Dugo sam bio u Španiji, u tom gradu. Znam koliko je tamo cenjen. Još sinoć sam video sjajnu naslovnu stranu Marke i onaj naslov: “Volimo, te”. To je Radomir zaslužio. Ne znam čoveka koji je vodio Real, Barselonu i Atletiko Madrid. Ostavio je mnogo toga iza sebe. Teško da će ga neko sa ovih prostora nadmašiti. Posebno zbog duple krune na Kalderonu.

Strateg Kajzerija i legenda Zvezde je znala da Antić ima zdravestvenih problema, ali je verovao da će Mister pobediti.

- Čuo sam nešto, ali nisam mnogo pričao o tome. Iz poštovanja prema njegovoj porodici, prijateljima. A i znao sam ga kao čoveka vedrog duha. Odlično je izgledao. Stalno se smejao. Verovao sam do sinoć da će sve to proći. Na veliku žalost – nije. Svi koji smo učili fudbal od njega možemo da budemo ponosni. Naučili smo korisne lekcije. Najviše, ipak, treba da bude ponosna porodica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.