IMALI SMO PONUDE IZMEĐU SEDAM I DESET MILIONA, A ONDA SE DESILA KORONA: Vazura otkrio Partizanove muke!
Miloš Vazura i Ivica Iliev, Foto: Starsport©

NIJE LAKO...

IMALI SMO PONUDE IZMEĐU SEDAM I DESET MILIONA, A ONDA SE DESILA KORONA: Vazura otkrio Partizanove muke!

Covid-19 pravi probleme i u fudbalu

Objavljeno:

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura oglasio se povodom teškog stanja u svetu koje umnogome utiče i na funkcionisanje fudbalskih klubova. Tako je i Partizan u određenim problemima zbog svega što se dešava, a što će se tek u budućnosti ogledati na sam tim.

- Očekujem teške posledice po funkcionisanje kluba, pred nama su sigurno veliki gubici i jasno je da ćemo morati da pronađemo način da što je bezbolnije moguće prođemo kroz ovaj težak period. Taj udarac je u novonastalim okolnostima nemoguće izbeći, ali se mora učiniti sve da posledice budu ublažene - rekao je Vazura za "Novosti".

Ono o čemu nikako ne može da govori jeste transfer politika crno-belih.

- Takva je situacija sada, takva će biti ukoliko se sezona nastavi i po mom mišljenju slično će biti i šest meseci posle normalizovanja situacije širom Evrope i sveta. Veliko je pitanje kako će uopšte izgledati predstojeći prelazni rok, nema sumnje da će u najboljem slučaju promet biti prepolovljen. Logično je očekivati i pad cena igrača na tržištu - kaže Vazura.

Vazura i Savo
Vazura i Savo foto: Youtube / Printscreen

Partizan je imao više nego dobre i unosne ponude italijanskih klubova.

- Da se nije dogodilo sve što se dogodilo, u Italiji bismo imali dva važna sastanka 10. i 11. marta. Imali smo ponude za dva naša igrača teške između sedam i deset miliona evra. Bili smo praktično na pragu dogovora i sada od toga nema ništa. Sve se odlaže, prodaje će čekati neko bolje vreme, a verujem da će dolazaka biti. Ono što je poslednjih dana i nedelja gorući problem poslodavaca i igrača jesu primanja fudbalera. Gledišta su očekivano različita, a u Partizanu veruju da će dogovor biti postignut na način da ne bude tenzije i većeg nezadovoljstva - rekao je Vazura.

Najverovatnije će biti smanjenja plata igračima o čemu smo već pisali.

- Počeli smo razgovor na tu temu sa našim igračima prethodnih dana. Preporuke UEFA postoje, želimo da čujemo šta igrači misle, pa ćemo na osnovu svih elemenata doneti odluku vrlo brzo, za nekoliko dana. Mislim da bi pre toga bilo nekorektno da iznosimo u javnost ideje, želje i planove vezano za rešenje ovog pitanja - kaže on za "Novosti".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.