AJAKS RASKINUO UGOVOR SA IGRAČEM ČIM SE PROBUDIO IZ KOME POSLE GODINU DANA: Evo i objašnjenje zašto su to uradili!
Abdelhak Nuri se probudio iz kome posle godinu dana, Foto: EPA/Sander Koning

nepopularan potez

AJAKS RASKINUO UGOVOR SA IGRAČEM ČIM SE PROBUDIO IZ KOME POSLE GODINU DANA: Evo i objašnjenje zašto su to uradili!

"Kopljanici" su ipak klub sa svetskim renomeo da bi se igrali sa ovakvim stvarima

Objavljeno:

Samo što se cela planeta obradovala kada se nekada veliki fudbalski talenat Abdelhak Nuri probudio iz kome posle godinu dana, stigla je pomalo ružna vest da ga je njegov klub Ajaks otpustio, tačnije da je raskinuo ugovor sa njim.

Mladi fudbaler je pre tri godine doživeo tešku povredu na meču protiv Verdera, a kasnije pogrešnom dijagnozom i lečenjem lekara je doživeo oštećenje mozga i više nikada neće moći da igra fudbal, pošto i dalje nastavlja svoju bitku za život.

Ipak, Ajaks je sada povukao nepopularan potez koji je mnoge razljutio, pošto su raskinuli ugovor s njim, koji je svakako isticao u junu ove godine.

Ajaks je raskinuo ugovor sa Abdelhakom Nurijem
Ajaks je raskinuo ugovor sa Abdelhakom Nurijemfoto: EPA/Stanley Gontha

Razlog zbog čega su se "kopljanici" odlučili na ovakav potez jeste što bi u slučaju da nije došlo do raskida ugovora, on automatski bio produžen za još godinu dana pod istim uslovima.

Klub iz Amsterdama ipak svakako planira da nastavi da brine o momku i njegovoj porodici, samo ne kroz "zvanične" papire, a na koji će to način biti nije poznato.

Abdelhak Nuri je doživeo teško oštećenje mozga
Abdelhak Nuri je doživeo teško oštećenje mozgafoto: Printscreen/Youtube/World Football

Svejedno je reč o velikanu svetskog fudbala i klub takvog renomea sebi ne može da dopusti da se igra sa ovakvim stvarima, ali i sopstvenim ugovorom.

Međutim, da ne zaboravimo da podsetimo da su roditelji mladog Nurija bili nezadovoljni onime što je Ajaks isplaćivao u prethodnom periodu, jer taj novac nije bio dovoljan da pokrije troškove lečenja u najsavremenijim bolnicama, zbog čega su bili i pokrenuli parnicu pred redovnim sudom od koje ne žele da odustanu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.