SPREMA SE VELIKA REVOLUCIJA U ITALIJI: Totalna reorganizacija fudbala na Čizmi - više ništa neće biti isto!
Foto: Profimedia

promena

SPREMA SE VELIKA REVOLUCIJA U ITALIJI: Totalna reorganizacija fudbala na Čizmi - više ništa neće biti isto!

Reč je o poslednjem nivou profesionalnog fudbala u Italiji i podeljena je na tri grupe (ponajviše na osnovu geografske lokacije) od po 20 timova

Objavljeno: 16:56h

Čelnici italijanskog fudbalskog saveza (FIGC) na sve načine pokušavaju da se fudbalska sezona u Italiji ipak nastavi.

Fudbal na „čizmi“ stao je zbog haosa izazvanog pandemijom koronavirusa i u ovom trenutku niko ne zna malo kad i hoće li se uopšte nastaviti.

Međutim, predsednik FIGC-a Gabrijele Gravina odlučio se rešiti još jedan zadatak u vremenu krize. On insistira na „kulturnoj revoluciji“ u trećem rangu italijanskog fudbala, u takozvanoj Seriji C.

Reč je o poslednjem nivou profesionalnog fudbala u Italiji i podeljena je na tri grupe (ponajviše na osnovu geografske lokacije) od po 20 timova.

– Serija C jako pati i moramo iskoristiti ovu situaciju da napravimo kulturnu revoluciju. Potreban nam je novi pristup unutar menadžmenta, otkrio je Gravina u intervjuu za „Radio Cusano TV Italia“.

– Već sam dao svoje predloge i trenutno o njima raspravljamo. Serija C sa tri grupe više nije dobro rešenje. Moramo se vratiti Seriji C sa 20 klubova, a onda 40 ostalih prebaciti u poluprofesionalnu ligu, nastavio je šef FIGC-a, pa zaključio:

– Odredićemo klubove koji moraju biti deo elitne Serije C, na osnovu rangiranja. Postoje klubovi koji tu zaslužuju biti pre drugih, vrlo jednostavno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.