OVO SU NAJSKUPLJI FUDBALERI U SRBIJI: Ne igraju u Zvezdi i Partizanu - neke dobro znate, a za neke će se tek čuti!
Foto: Starsport©

espreso lista

OVO SU NAJSKUPLJI FUDBALERI U SRBIJI: Ne igraju u Zvezdi i Partizanu - neke dobro znate, a za neke će se tek čuti!

Kako vam ne bi bilo dosadno bez sportskih događaja, odlučili smo da napravimo spisak najskupljih igrača svih timova Superlige Srbije bez igrača Crvene zvezde i Partizana.

Objavljeno:
Nikola Husein

Koronavirus je zavladao celim svetom i tako nas na neko vreme ostavio bez sportskih događaja.

Superliga Srbije se zaustavila na 26. kolu - a, ako se odluči da se prvenstvo prekine pri sadašnjem rasporedu, prvak će biti ekipa Crvene zvezde, drugi je Partizan, dok su treće i četvrto mesto timovi Vojvodine i TSC, što automatski znači da su izborili kvalifikacije za Ligu Evrope.

Što se tiče ispadanja, tu situacija i dalje nije baš najjasnija. Mogao bi da se dogodi scenario u kome nijedna ekipa ne bi ispala iz elite, dok bi se liga proširila sa dva najbolja člana prvoligaškog karavana.

foto: Filip Plavčić

Ali... Niko sa sigurnošću još ništa ne može da govori i predlaže, pošto je nepoznato koliko će ovaj virus potrajati.

Ipak, kako vam ne bi bilo dosadno bez sportskih događaja, odlučili smo da napravimo spisak najskupljih igrača svih timova Superlige Srbije bez igrača Crvene zvezde i Partizana.

Počećemo od najskupljeg:

Slobodan Tedić je napadač Čukaričkog i prema proceni specijalizovanog Transfermarkta vredi čak 2.000.000 evra, ali svima je poznato da je on već postao igrač Mančester sitija, pa će već na leto otići put Ostrva, a zatim ponovo na pozajmicu u neki evropski klub. Ove sezone je sakupio 24 nastupa za "brđane" u domaćem šampionatu i postigao 6 golova.

foto: Superliga Srbije

Emil Rockov je već godinama unazad prvi golman novosadske Vojvodine. Kao produkt omladinske škole ekipe sa Karađorđa sakupio je blizu 150 nastupa za "lale" i kao jedan od retkih njegovih kolega nije požurio sa odlaskom u inostranstvo, pa mu je sadašnja cena na 1.500.000 evra. Treba podsetiti da je Rockov debitovao i za reprezentaciju Srbije, pa nema sumnje da ga čeka lepa karijera. Ima 25 godina i sada je idealno vreme da promeni sredinu i ustali se u nekom evropskom klubu.

foto: Superliga Srbije

Nemanja Nikolić kontroverzni špic Spartaka iz Subotice je treći na ovoj našoj listi sa vrednošću od 1.200.000 evra. Njegova karijera je izuzetno varirala u poslednje dve godine. Prvo je iz Spartaka prešao u Partizan i činilo se da se lepo uklopio. Postigao je nekoliko važnih pogodaka, pogodio i na Večitom derbiju, ali dolaskom Save Miloševića u klub je totalno pao u drugi plan.Sklonjen je iz prvog tima, preselio se na pozajmicu u Vojvodinu, pa je na kraju ove zime ponovo stigao među "svoje" u ekipu iz Subotice gde će pokušati da oživi karijeru.

foto: Superliga Srbije

Filip Stuparević fudbaler engleskog Votforda sa stacionarom u Voždovcu je ponovo zauzeo mesto u novinskim stupcima. Nakon preranog odlaska sa "krova", Stuparević je nastupao za češki Pribram koji nije bio zadovoljan njegovim partijama, pa je od ove zime ponovo obukao dres Voždovca. Procenjen je na 1.000.000 evra, ali se od njega možda i očekivalo više. Samo da ne prođe kao mnogi pre njega koji su se zaleteli sa velikim klubovima na početku karijera.

foto: Superliga Srbije

Stefan Mihajlović nekadašnji fudbaler Crvene zvezde ima odličnu sezonu iza sebe. Ustalio se u jednom klubu i u dresu Radničkog pruža odlične partije i u vrhu je liste strelaca. Kroz karijeru su ga pratile mnoge stvari koje nemaju veze sa fudbalom, međutim deluje da je Mihajlović prevazišao sve te dečije bubice, "namestio glavu" i trenutno je okupiran samo fubdbalom. Shodno tome mu je i tržišna vrednost porasla, a ona sada iznosi 800.000 evra.

foto: Superliga Srbije

Nenad Lukić je pravo otkrovenje sezone. Ofanzivac TSC-a je konačno pokazao svoj potencijal na koji su treneri mlađih kategorija dok je bio u Partizanu konstantno "upozoravali". Nakon nekoliko sezona praznog hoda i lutanja po srpskim livadama, sada već dvadesetsedmogodišnji fudbaler je napokon počeo da igra onako kako ume i u protekle dve godine na 43 meča za TSC postigao 22 i namestio 11 golova. Nema sumnje da ga možda već ovog leta očekuje transfer u inostranstvo, a ni cena mu nije mala za ove uslove - 800.000 evropskih novčanica.

foto: Superliga Srbije

Abubakar Oumaru je staro i poznato lice u srpskom fudbalu. Osim dobrih partija ostaće upamćen kao jedini stranac koji je nastupao za čak 5 ekipa u elitnom rangu - Zvezda, OFK Beograd, Vojvodina, Partizan i sada Napredak. Najbolji utisak je ostavio u Vojvodini i u Partizanu, dok je u Crvenoj zvezdi ostao bez minutaže, pa se njegova epizoda u dresu srpskog šampiona pamti kroz maglu. Nastupao je u Belgiji i Kini, a u Kruševac je stigao pod oreolom velikog pojačanja i njegova cena je 700.000 evra.

foto: Superliga Srbije

Miloš Šatara je defanzivac lučanske Mladosti i po mnogima jedan od najboljih štopera Superlige. Ima 25 godina i već neko vreme se kroz svaki prelazni rok pominje kao moguće pojačanje "večitih rivala". Iako relativno mlad već je uspeo da sakupi 140 nastupa za ekipu iz Lučana kao i da postigne 5 golova, pa mu je vrednost na tržištu sa pravom 700.000 evra i ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi kroz pare meseci potpisao za neki mnogo jači i veći klub od Mladosti.

foto: Superliga Srbije

Nikola Petković je za kratko vreme od anonimusa postao jedan od najboljih ofanzivnih igrača u Srbiji. Iako nastupa za realno mali klub Javor, on je uspeo da stigne do brojke od 13 golova na 26 mečeva što je fantastičan skor za fudbalera kome čak prirodna pozicija nije špic. Za "njegovo zdravlje" su se ove zime raspitivali Zvezda i Partizan, međutim Petković je odlučio da ostane u Ivanjici i pomogne ekipi da sačuva status superligaša, a trenutno vredi 600.000 evra.

foto: Superliga Srbije

Leandro Pinto je prilično nepoznato ime svim ljubiteljima fudbala u Srbiji. Nastupa za Proleter i igra na poziciji štopera. Kroz karijeru se susretao samo sa grčkim klubovima, a ponikao je u atinskom Olimpijakosu. Odigrao je 21 meč ove sezone i ostavio odličan utisak, pa je cena ovom veoma interesantnom igraču skočila na lepih 600.000 evra.

foto: Superliga Srbije

Dušan Marković je jedan od najtalentovanijih mladih srpskih golmana. Igra u Radu, ima svega 21 godinu i već je odigrao više od 60 mečeva za tim sa Banjice. Pozivan je u mladu reprezentaciju Srbije gde je sakupio jedan nastup, pa bi vrlo brzo mladi Marković mogao da stane među stativa nekog većeg kluba u Srbiji, a možda i u inostranstvu. Cena njegovih usluga je 600.000 evra.

foto: Superliga Srbije

Dušan Stevanović defanzivac Radnika iz Surdulice je svojim igrama skrenuo pažnju na sebe. Ima 23 godine i skoro 50 superligaških mečeva u nogama i trenutno je sa 500.000 evra najskuplji igrač svoje ekipe. Za njega se izuzetno malo zna, ali se kapiten ekipe sa juga Srbije u budućnosti sigurno potruditi da svi fudbalski zaluđenici čuju za njega.

foto: Superliga Srbije

Branislav Tomić je golom na Marakani protiv Crvene zvezde skrenuo pažnju na sebe. Sjajan udarac sa velike udaljenosti je za kratko vreme postao hit na internetu, a ovaj mladi ofanzivac je i najskuplji fudbaler Inđije sa vrednošću od 450.000 evra. Neće imati lak zadatak da u slučaju nastavka sačuva ekipu u najvišem rangu srpskog fudbala, ali bolji dani su pred njim, sa obzirom da ima svega 23 godine.

foto: Superliga Srbije

Marko Mijailović, brat poznatijeg Srđana koji je svoje ime kao tinejdžer izgradio u Crvenoj zvezdi. Pošto nije uspeo da se izbori za mesto u taboru srpskog šampiona, mladi Marko se kroz karijeru seljakao preko Rada i Bežanije do Mačve u kojoj se ustalio na poziciji desnig beka. Na 23 meča ove sezone postigao je i jedan pogodak, a njegova karijera je nakon mnogo padova krenula uzlaznom putanjom i prema Transfermarktu je najvredniji fudbaler Mačve i njegova cena je 400.000 evra.

foto: Superliga Srbije

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.